SUPERNATURAL

NOĆ NA VRUĆEM ROZA TEPIHU Ima li razlike između stanja koje je uzbudljivo i stanja koje pobuđuje uzbudljivost?

Najveći regionalni plesni festival, 32. Tjedan suvremenog plesa, ove se godine održava u Zagrebu od 29. svibnja do 20. lipnja. Festival se ove godine održava u tri odvojena bloka; prvi je bio posvećen hrvatskoj selekciji, drugi dio je fokusiran na radionice, razgovore te filmske projekcije, a treći je predstavio međunarodne izvođače.

Posljednja predstava ovogodišnjeg festivala je Supernatural Simone Aughterlonya, koja se bavi odnosom materijalnog i nematerijalnog svijeta te identitetom i prerušavanjem. Održat će se u subotu, 20. lipnja u Zagrebačkom plesnom centru u u 21.30.

Promatrajući Supernatural upoznajemo zajedničko kaleidoskopsko tijelo. Različita bića uz logorsku vatru provode noć na vrućem roza tepihu pod fluorescentnim nebom. Zajedno sa sjekirama, granjem, violinom, elektronikom te ogoljelim tijelom, Simone Aughterlony, Antonija Livingstone i Hahn Rowe postavljaju pomno razrađeni upit u neke vrlo živahne postavke.

Supernatural aktivno ispresijeca topografiju percepcije spolova te prihvaća veselu tehno konstrukciju višeznačnih tijela i zadovoljstava. Supernatural je izvedba koja iznova slaže ono što je živo, ono što funkcionira i što se može transformirati bez obzira na stalno prisustvo energija. Supernatural dovodi tijela i suradničke materijale u razgovor kako bi se prepoznalo da zapravo i nema neke razlike između stanja koje je uzbudljivo i stanja koje pobuđuje uzbudljivost ili nešto što je uzbudljivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 04:20