PILA NAOPAKO

Nizozemski izbornik: Španjolska je bolja momčad od nas

'Cilj nam je isti, ali oni igraju nogomet koji je za nijansu bolji od našega. No, mi smo pobijedili u svakoj od šest utakmica, a oni su jednu izgubili'
Netherlands players huddle before kick-off during their 2010 World Cup quarter-final soccer match against Brazil in Port Elizabeth July 2, 2010. REUTERS/David Gray (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)
 Reuters

Bert van Marwijk, izbornik nizozemske nogometne reprezentacije, izjavio je dan uoči velikog finala SP-a protiv Španjolaca da je suparnik za nijansu bolja momčad.

- U finalu su završile dvije momčadi koje su to zaslužile. Mi smo pobijedili Brazil, a Španjolci Njemačku. Oba su finalista tijekom Mundijala pokazali enormnu stabilnost – rekao je novinarima Van Marwijk uoči najvećeg dana u svojoj karijeri.

- Španjolska igra atraktivniji nogomet od nas, no i mi, kao i oni, težimo istom cilju, istom stilu igre. Oni igraju nogomet koji je za nijansu bolji od našega. No, mi smo pobijedili u svakoj od šest utakmica, a oni su jednu izgubili.

- Moji igrači ne trebaju ekstra motivaciju. O našoj prošlosti, 1974. i 1978. godini, ne govorimo. Biti u finalu nešto je posebno i zato želimo pobijediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 03:38