ŠIRIO SE SMRAD

NAGLI MASOVNI POMOR ŠIŠMIŠA ZAPREPASTIO GRAĐANE 'Padali su s grana na ulicu i u dvorišta'

 Twitter / Twitter

Stanovnici mirnog predgrađa u jednako mirnom Casinu, gradu na pola puta između australskog Brisbanea i Sydneyja, nemalo su se iznenadili kad su brojni šišmiši koji žive u tom kraju počeli masovno umirati i padati s grana drveća na ulice i dvorišta.

Pomor noćnih životinja dogodio se zbog toplinskog vala koji je u taj dio Australije donio temperature od 44 Celzija u hladu, javlja Metro .

U samo jednom danu, od vrućine je umrlo više od 5.000 šišmiša. Tijela su im se, na takvoj vrućini, odmah počela raspadati i gradom se proširio nepodnošljiv smrad.

Gradski čelnici upozoravaju na opasnost od zaraze: 'Izbjegavajte te dijelove grada i ne pokušavajte pomoći životinjama, jer bi vas šišmiši mogli ugristi ili ogrepsti i tako zaraziti s bjesnoćom'.

'Neka područja, poput obale rijeke, nisu dostupna zbog smrada i velikog broja trulećih lešina', dodaje se u priopćenju za javnost.

Unatoč opasnosti od zaraze, brojni su ljubitelji životinja pohitali u pomoć umirućim šišmišima. Pokušavaju im pomoći polijevajući ih hladnim vodom kako bi preživjeli paklene vrućine tijekom dana.

Većinu preživjelih životinja čine mladunčad i vrlo mladi šišmiši koji, iz nekog razloga, bolje podnose visoku temperaturu od svojih roditelja.

Brigu za više od 450 živih šišmiša preuzele su službe za spašavanje životinja koje su u Casino stigle kao ispomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 19:14