Maloljetnica ranjena hicem iz zračnice

ZAGREB - Dok je sa svojim prijateljem  Tomislavom K. (29) u subotu oko 21.20 sati šetala uz potok na Maksimiru, nepoznati je počinitelj hicem iz zračne puške teško ranio 15-godišnju djevojku na Svetošimunskoj cesti.



Nesretna je djevojka u jednom trenutku osjetila tešku bol u trbuhu, ali kako nije čula pucanj, nije odmah shvatila shvatila da je pogođena. Vidjevši tragove krvi na majici, shvatila je da nešto nije u redu. Prijatelj Tomislav K.odmah ju je prevezao u KB Rebro, gdje su tek doktori otkrili pravi uzrok krvarenja. Djevojka je tijekom noći operirana, te smještena na Odjel kirurgije. Liječnici u KBC Rebro kažu kako je njezino stanje stabilno te da se dobro oporavlja.



Zasada nije točno poznato na kojem je dijelu šetališta uz potok na nju pucano, a nije poznato ni odakle je nepoznata osoba pucala. Operativnim je zahvatom, naime, utvrđeno da je napadač pucao iz neposredne blizine pa se može samo nagađati da je to bila obližnja Maksimirska šuma. Neslužbeno doznajemo da ranjena djevojka i njezin prijatelj  nisu vidjeli napadača niti čuli hitac.



U zagrebačkoj policiji nisu htjeli iznositi detalje i okolnosti ovogo događaja. Objavili su samo da se tek treba obaviti informativni razgovor s Tomislavom K., a kako neslužbeno doznajemo tema bi trebala biti točno utvrđivanje njegovog odnos sa petnestogodišnjakinjom.



Djevojčini roditelji danas su oko 9 sati došli u posjet kćeri u bolnicu, a majka koju smo zatekli na Odjelu kirurgije, zbog pretrpljenog šoka nije željela komentirati događaj.  Kako doznajemo iz bolnice, zahvat kojim su doktori izvadili zrno je zbog unutrašnjih organa relativno kompliciran, ali je operacija ipak protekla dobro.



Vrijeme njezinog oporavka je, kako su nam doktori rekli zasad  nepoznato, jer se ne sjećaju da su prije imali takav slučaj, pa im je teško procijeniti. Daljnji detalji vezani za ranjavanje biti će poznati nakon što policija obavi obavijesni razgovor sa Tomislavom K.





Policija danas nije željela otkriti o kakvoj je točno zračnoj pušci riječ, ni kakvo je zrno u pitanju. Jedan od liječnika u KB-u Rebro nam je, naime, pojasnio da zrno obične zračne puške može samo malo ući pod kožu. U ovom je slučaju, prema njegovu mišljenju, riječ ili o nekom jačem, možda i prepravljenom modelu, a vrsta zrna također nije poznata. Na tržištu trenutačno postoje tri tipa: zrno u obliku kuglice, te zrna sa zašiljenom ili tupom glavom, ali ni jedna vrsta, prema njegovu mišljenju, ne bi trebala ući toliko duboko u tijelo.

Li ječnici: Nije riječ o običnoj zračnici





Boris Cvetković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 22:29