NJEMAČKA - ENGLESKA 4-1

Katastrofa Engleza: Njemački stroj pregazio Capella i družinu s Otoka!

Fabio Capello prvi put u 28 utakmica otkako je izbornik nije promijenio početni sastav i djelovao kao početnik kojeg je posramio Jogi Löw
 Reuters

ZAGREB - Njemačka je lakoćom projurila pored Engleza u još jednom nogometnom klasiku koji će se pamtiti do kraja svijeta. Činjenica je da sudac Larionda u 38. minuti nije priznao pogodak Lamparda iako je lopta skoro metar bila iza gol-crte. Činjenica je i da nikada nećemo znati u kojem pravcu bi se utakmica razvijala da je u tom trenutku bilo 2-2. Ali činjenica ostaje da je Löw nadmudrio Capella, da je Njemačka u najmanju ruku odigrala dvostruko bolje te da su Terry i Upson izgledali kao seoski stoperi.

Asistencija vratara Neuera

To se posebno vidjelo kod prvog pogotka. Vratar Neuer je ispucao loptu daleko, daleko sve do suprotnog kaznenog prostora. Dvojica stopera nisu se mogla dogovoriti tko će i kako reagirati što je iskoristio Klose, u trku se othrvao Upsonu i majstorski poslao loptu pored Jamesa. Desetak minuta kasnije drugi njemački Poljak, Lukas Podolski, napokon se iskupio za brojne promašaje i iskoristio dvostruki propuh u engleskoj obrani koji je dopustio da lopta dođe do njega.

Engleska je uzvratila udarac dok je ležala u knock-downu. Gerrard je ubacio iz prekida, a Upson se djelimično iskupio za ranije pogreške poslavši loptu glavom preko u prazno istrčalog Neuera.

Lampard uzdrmao gredu

Pokušaj za potpuno povratak Engleza bio je u znaku Lamparda. Prvo onaj nepriznati pogodak koji je probudio sjećanja na 1966. krajem prvog, a zatim greda iz slobodnjaka s preko 30 m etara početkom nastavka. Jurnuli su tada Englezi po izjednačenje pa su ih Nijemci sredinom poluvremena dvaput fantastično iskontrirali.

Bile su to akcije ljepše od onih iz nogometnih priručnika u kojima je velika većina Engleza ostala na suparničkoj polovici i gledala kako ih Nijemci šalju kući. Prvu kontru povukao je i završio najbolji igrač utakmice Müller, a u drugoj je pretrčao više od 50 metara za konačnih 4-1.

NJEMAČKA - ENGLESKA 4-1 (2-1)

Njemačka: (4-2-3-1): Neuer, Lahm, Friedrich, Mertesacker, Boateng, Schweinsteiger, Khedira, Müller (od 72. Trochowski), Özil (od 83. Kiessling), Podolski, Klose (od 72. Gomez).

Engleska: (4-4-1-1): James, Johnson (od 87. Wright-Phillips), Upson, Terry, A. Cole, Milner (od 64. J. Cole), Lampard Barry, Gerrard, Rooney, Defoe (od 71. Heskey) .

Sudac: Larrionda (Urugvaj). Strijelci: 1-0 Klose (20, Neuer) , 2-0 Podolski (32, Müller), 2-1 Upson (37, Gerrard), 3-1 Müller (67, Schweinsteiger), 4-1 Müller (70, Özil). ŽK Friedrich, Johnson. IU: Thomas Müller. Stadion: Free State u Bloemfontaineu. Gledatelja: 40.510.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 17:35