SLIJEDE PRIMJER LIBERIJKI

Kako svrgnuti predsjednika? Žene u Togu štrajkaju uskraćivanjem seksa

Štrajk će trajati tjedan dana
 AP

U Togu je u nedjelju žensko krilo organizacije za građanske slobode 'Spasimo Togo' pozvalo sve žene u zemlji na jednotjedni štrajk uskraćivanjem seksa muževima i partnerima. Cilj akcije koja bi trebala trajati od ovog do sljedećeg ponedjeljka je izvršiti pritisak na muškarce da svrgnu s vlasti predsjednika Faurea Gnassingbéa .

Vođa ženskog dijela organizacije Isabelle Ameganvi objasnila je da one samo slijede primjer žena u Liberiji, koje su na isti način 2003. vodile kampanju za mir.

Štrajk je najavljen u nedjelju u Loméu , glavnom gradu te države od 7 milijuna stanovnika. Prosvjed je organizirala koalicija koja se protivi nedavnim reformama izbornih zakona koje će Gnassingbéu olakšati reizbor u listopadu.

Gnassingbé je na vlast došao 2005., nakon smrti svog oca Gnassingbé Eyademea, koji je zemlju vodio punih 38 godina. Predsjednik zasada nije komentirao štrajk žena. Ranije ovog mjeseca u dva prosvjeda protiv predsjednika uhićeno je 100 osoba nakon što je policaja prosvjednika rastjerala suzavcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 09:21