SVE PIŠE U KNJIZI

Jeste li znali da ženski orgazam može trajati četiri mjeseca!? Ne vjerujete? Provjerite...

Novinarka Jutarnjeg zavirila je u novu knjigu poznate američke seksologinje Nicole Daedone, koja će se prodavati od kolovoza, da bi provjerila kako je uopće moguće obavljati svakodnevne zadatke u stanju seksualnog uzbuđenja koje traje toliko dugo

ZAGREB - Čitateljice i čitatelji složit će se s tvrdnjom da spori seks ne označava nužno pozitivan pojam. No, ako dolazi iz “radionice” američke autorice i instruktorice Nicole Daedone, onda dobiva sasvim novo značenje. Daedone, naime, tvrdi da praćenje njezinih osebujnih savjeta ženama može donijeti orgazam koji traje četiri mjeseca. Ovo nije tiskarska pogreška. Ponavljamo: četiri mjeseca.

Prije nego što nastavite čitati pitajući se kako bi žena mogla funkcionirati uz izmijenjenu kemiju mozga potaknutu orgazmom koji traje više od 200 dana, mala digresija: Daedone predstavlja pojam orgazmične meditacije, stanja koje omogućava obavljanje svakodnevnih životnih obveza u nešto uzbuđenijem stanju od onoga na koje smo navikli.

“Nikad nisam upoznala ženu koja u ovom trenutku nije orgazmična”, piše autorica u vjerojatno najsmjelijoj knjizi koju ćete ikada pročitati. “Orgazam je mogućnost tijela da primi i odgovori na ugodu. Jednostavno i jasno. Klimaks je česti dio orgazma, ali nije njegov ukupni zbroj. Napravite razliku i promijenit ćete cijelu igru. Shvatit ćete da su žene orgazmične kao i muškarci - možda i više. Otkrit ćete i da žene žele seks poput muškaraca, ali ne i seks koji se uobičajeno nudi”, piše Daedone.

“The Art and Craft of The Female Orgasm” (“Umjetnost i umijeće ženskog orgazma”) na svjetskim će se policama naći početkom kolovoza. Jutarnji list imao je priliku proviriti između korica knjige koja je svojevrsni priručnik za gospođe nezadovoljne količinom i kvalitetom svoga zadovoljstva.

Ovo je nešto kao chick-lit literatura s više primjenjivih savjeta zbog kojih ćete se možda crvenjeti, ali više od svega je autoričina priča o potrazi za duhovnim i seksualnim prosvjetljenjem.

Jer, alarmantna je činjenica, tvrdi autorica, da samo 26 posto ispitanih žena doživljava orgazam tijekom seksualnog odnosa s partnerom, za razliku od 76 posto muškaraca. No, Daedone obećava da će se takvo stanje promijeniti kad njena knjiga dođe u ruke žena diljem svijeta.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 18:04