RASKOL U STRANCI

JELENA LOVRIĆ Milanović na Odboru ničim nije pokazao da zna što bi s SDP-om trebalo napraviti

Još se nikad nije dogodilo da odaziv na neki SDP-ov summit bude gotovo bez izostanka
Zagreb, 070614.Iblerov trg.Odlukom vecine delegata Glavnog odbora SDP-a nakon sjednice i tajnog glasanja Slavko Linic izbacen je iz stranke.Na fotografiji: Slavko Linic .Foto: Goran Mehkek / CROPIX *** Local Caption ***
 Goran Mehkek / CROPIX

SDP sa svog subotnjeg mini sabora, u što se sjednica Glavnog odbora pretvorila, izlazi kao teško podijeljena stranka. Nikad dosad, još od svog osnivanja, Socijaldemokrati nisu bili tako oštro rascijepljeni i nikad u većoj krizi. O tome govore i rezultati tajnog glasanja o sudbini Slavka Linića: 50 za isključenje i 47 protiv.

Još se nikad nije dogodilo da odaziv na neki SDP-ov summit bude gotovo bez izostanka. Jučer se u središnjici SDP-a nisu pojavila samo tri člana Glavnog odbora. To znači da je svaka od dvije sukobljene strane digla svoje ljude.

Još se nikad nije dogodilo da su i nakon cjelodnevnog maratona svi bili na broju. Nitko od onih koji su se ujutro pojavili na Ibleru nije napustio skup. Što znači da je kompletan sastav glasanje smatrao važnim i neizostavnim.

Još se nikad u SDP-u nije vodio tako bespoštedan bratoubilački rat. Nikad šef stranke nije morao proći kroz tako teške šibe, kako se to jučer dogodilo Zoranu Milanoviću. Nijedan problem u stranci ni oko stranke nije riješen. Ni u dramatičnom okršaju na Odboru Milanović ničim nije pokazao da zna što bi s SDP-om trebalo napraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:47