VEZANJE TIJELA I HRANE

JE LI OVO NABIZARNIJI EKSPERIMENT IKADA? Mlada znanstvenica i feministica uzgojila pa pojela jogurt iz vlastite vagine

 University of Winsconsin / CC

MADISON - Studentica Sveučilišta u Wisconsinu, mlada znanstvenica Cecilia Westbrook, napravila je dvije zdjelice vlastitog prirodnog jogurta od izlučevina iz svoje vagine, nakon što je na internetu pronašla recept koji koristi spermu, no nije mogla pronaći žensku verziju.

- S jedne strane, očito je. Naravno da možete napraviti jogurt od svoje prirodne flore. No tko bi se sjetio to učiniti, rekla je Westbrook nakon svojeg bizarnog eksperimenta.

- Naravno da feministica u meni želi reći nešto o tome kako postoji ljepota u povezivanju vlastitog tijela s hranom i istraživanju moći vlastite vagine.

- Dio eksperimenta je neka vrsta mistične hippie spike, no dio je i bivanje opuštenim u svojem tijelu, pogotovo u kulturi koja je se osjeća neugodno po pitanju ženskih tijela, izjavila je.

Napravila je jogurt preko noći, koristeći drvenu žlicu kako bi skupila sastojke, i potom ih je fermentirala u zdjeli.

Kada se probudila, pojela je uzorak s borovnicama, i rekla je da je imao lagano kiselkast okus, poput indijskog jogurta.

Njen eksperiment dokumentirala je njena bliska prijateljica Janet Jay.

- Svaka vagina je dom stotinama različitih vrsta bakterija i organizama. Dominantna bakterija je lactobacillus, koju ljudi katkad koriste za obradu mlijeka, sira i jogurta, rekla je Jay.

No, nakon što su provele eksperiment, mikrobiolog sa sveučilišta u Idahu Larry Forney upozorio ih je da je to bila loša ideja.

- U vagini ima znatno više bakterija nego samo lactobacillus, i stvari mogu poći po krivu, rekao je Forney.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 22:28