ISPRAVAK ČLANKA

Ispravak članka 'Istraga o mučnoj smrti bliske suradnice Gojka Šuška: "Postavili su joj krivu dijagnozu,odbili joj dati lijekove...'

 Arhiva / HANZA MEDIA

U elektroničkom izdanju dnevnika Jutarnji list od 21. siječnja 2016. godine, objavljen je tekst pod naslovom „Istraga o mučnoj smrti bliske suradnice Gojka Šuška: „Postavili su joj krivu dijagnozu, odbili joj dati lijekove...”, za koji se navodi da je preuzet od HINA­e, a predstavlja sažetak tzv. predstavke Antuna Babića upućene Ministarstvu zdravlja. Tekst je opremljen tendenciozno, a činjenične tvrdnje u njemu su neistinite i podobne škoditi časti i ugledu prof. dr. sc. Damira Eljuge, dr. med., kao i ugledu ustanove u kojoj je on zaposlen, pa će štetnik imati prigodu dokazivati ih pred sudom.

Najobičnija je neistina da je pokojna supruga gospodina Babića liječena neprofesionalno i neuredno. Neistina je da su joj u „KBC Sestre milosrdnice dijagnosticirali krivi status bolesti" i da su joj uskraćivani terapija i skrb.

Istina je upravo suprotna: supruga gospodina Babića, gospođa Janja Ninić Babić, hospitalizirana je u Zavodu za opću i ginekološku onkologiju Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Sestre milosrdnice 25. ožujka 2015., a već sutradan je utvrđeno kako boluje od vrlo teške i neizlječive bolesti. Zbog obveze čuvanja liječničke tajne, pojedinosti o bolesti niti o liječenju nije moguće iznositi u javnosti, ali se može istaknuti da je na sve ono što je prof. dr. sc. Damir Eljuga učinio sa svojim timom tijekom liječenja gospođe Ninić Babić, koje je trajalo do 3. travnja 2015., sam gospodin Babić uzvratio višekratnim pisanim zahvalama, u kojima je navodio i to da se našemu klijentu „najiskrenije zahvaljuje na velikoj brizi za njegovu suprugu Janju" i da „teško pronalazi riječi za iskreno ljudsko, profesionalno i domoljubno zauzimanje za Janjino zdravlje".

Gospođa Janja Babić Ninić je strpljivo i dostojanstveno izdržavala posljednje razdoblje svoga života, pa prof. dr. sc. Damir Eljuga ističe kako će je i zbog toga, kao i zbog njezina domoljublja, trajno zadržati u sjećanju. Umrla je, nažalost, 17. prosinca 2015., jer za njezinu bolest nigdje na svijetu nema lijeka. Zašto, pak, njezin suprug danas ima potrebu klevetati one kojima se je do jučer zahvaljivao, problem je drugačije naravi. No, na sudu će imati prigode dokazivati svoje tvrdnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:35