RAT MLADIH LAVOVA

Hrvoje Vojković istupio iz HSLS-a

 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Direktor Croatia osiguranja i dosadašnji potpredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković istupio je iz te stranke, preduhitrivši tako stranačko stranačko Središnje vijeće, koje ga je namjeravalo smijeniti s potpredsjedničkog mjesta.

- Ne želim više biti dio tog političkog blata, rekao je Vojković po izlasku sa sjednice Središnjeg vijeća, na koju je došao "objasniti razloge zbog kojih je ranije danas poslao ispisnicu iz članstva".

- Ne smatram se dijelom političkog projekta Darinka Kosora, koji razorno djeluje i na HSLS i na političku scenu Hrvatske. U nepuna tri mjeseca destabilizirao je koaliciju i narušio odnose u stranci, rekao je Vojković, koji je sve donedavno bio u prijateljskim, čak i kumskim odnosima sa stranačkim konkurentom Kosorom.

Blato iz vikendice

- Ne znam na kakvo je blato mislio Vojković, možda na ono oko svoje vikendice , rekao je predsjednik stranke Darinko Kosor novinarima nakon okončanja trosatne sjednice.

On je ponešto drukčije prepričao tijek sastanka, rekavši da je glavna tema bila suspenzija Vojkovića s potpredsjedničkog mjesta. Na sjednici je bilo 53 od 63 člana Središnjeg vijeća, i - po riječima Darinka Kosora - "osjećalo se u zraku da većina prisutnih podržava suspenziju Vojkovića".

- Onda je Vojković istupio, rekao da napušta stranku i pobjegao sa sjednice, rekao je Kosor. Na pitanje jesu li baš svi bili za suspenziju, predsjednica Središnjeg vijeća Đurđa Adlešič rekla je da se to "moglo osjetiti".

Čehokov revolt

Sjednicu Središnjeg vijeća HSLS-a prije završetka je napustio i Ivan Čehok, ali Adlešič ne smatra da je to bio iskaz njegova revolta zbog odluke o suspenziji Vojkovića . - Nisam htio sudjelovati u toj raspravi jer sam se tome protivio, rekao nam je kasnije Ivan Čehok, dodavši da predsjednik stranke nije dovoljno objasnio razloge za suspenziju Vojkovića. - Bilo je ranije razloga za suspenziju i samog Kosora, pa to nismo nikad napravili, ni Đurđa Adlešič ni ja, rekao je Čehok.

Darinko Kosor rekao je da HSLS neće odlučivati o Vojkovićevoj sudbini u Croatia osiguranju, ali da će Vladi predložiti da na tu funkciju postavi nestranačku osobu. Sam Vojković rekao je novinarima da je mandat na čelu Croatia osiguranja dao premijerki na raspolaganje te da "nije pretplaćen" na tu funkciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 06:09