SJEDNICA IO-A

HNS PORUČIO NIKI KOVAČU 'Pomladi reprezentaciju, na Euru želimo moćniju Hrvatsku!

Čelnici još nisu odlučili hoće li u Zagreb pozvati Niku Kovača i tražiti da podnese izvještaj
 Tom Dubravec/CROPIX

Hrvatski nogometni savez održat će sjednicu Izvršnog odbora 16. ili 17. srpnja, a jedna od tema bit će nastup Vatrenih na Svjetskom prvenstvu. Čelnici u Vukovarskoj 269 još nisu odlučili hoće li u Zagreb pozvati Niku Kovača i tražiti da podnese izvještaj, ili će sažetak urađenoga napraviti Davor Šuker. Predsjednik HNS-a još je u Brazilu, ostaje do kraja Mundiala. Svojedobno, nakon što se vodstvu Saveza obratio Igor Štimac, članovi IO-a su konstatirali da ubuduće neće pozivati izbornike na sjednice. Kako god bilo, to je samo formalnost jer zna se da Niko Kovač ostaje.

Ipak, HNS mu neće dati povjerenje bez obveza. Osim što traži plasman na Euro u Francuskoj, vodstvo nogometne federacije očekuje od Kovača da kroz sljedeće dvije godine napravi novu reprezentaciju, koja će se temeljiti u velikoj mjeri na igračima iz Brazila, ali neki stariji nogometaši trebali bi biti zamijenjeni mlađima, drže u HNS-u.

- Ovo razdoblje moramo iskoristiti da se na Euru pojavimo moćniji i mlađi. Da hrvatska reprezentacija tamo napravi iskorak u rezultatu jer najbolje od Vatrenih tek dolazi - kazao nam je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a. (da)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:33