KONTROVERZNI UKRAS

'HALO POLICIJA, SUSJED JE OD BOŽIĆNIH LAMPICA NAPISAO ISIS!' Šerif je plakao od smijeha kada je shvatio o čemu se točno radi

 York County Sheriff's Dept.

Obitelj iz Američke savezne države Maine okitila je svoju kuću kako kažu 'potpuno patriotski', no njihovi susjedi s njima se ne slažu i smatraju da je to što su učinili potpuno neukusno.

Naime, na balkonsku ogradu kuće u Limericku instalirali su Djeda Božićnjaka koji 'piški' na velika slova načinjena od lampica od kojih je napisano ISIS.

Uznemireni susjedi kontroverzni 'božićni ukras' prijavili su u petak policiji. Naime, nisu vidjeli kontekst već samo velikima slovima ispisano ISIS, te su mislili kako se radi o nekom simpatizeru Islamske države, piše New York Daily News.

Policajci su pokucali na vrata i popričali s vlasnikom kuće, a on je pristao razmjestiti lampice kako bi protuislamska poruka bila malo jasnija.

- Nije prekršen ni jedan zakon i nismo mu mogli reći da skine lampice. Vlasnik vjeruje kako je natpis proamerički. Ne sviđa mu se to što se događa u svijetu pa se na ovaj način želio izraziti. Koristio je bijele lampice umjesto žutih, pa se nije moglo dobro razaznati što to točno Djed Božićnjak radi - kazao je šerif William King Jr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:39