TKO JE OVO

FOTO Prepoznajete li osobu na fotografiji? Mala pomoć: iako djeluje kao slatka djevojčica, nije ženskog roda

Prepoznajete li tko je na fotografiji? Ne, ne radi se o djevojčici već o jednom vrlo poznatom televizijskom voditelju. Naravno, u mladim danima. Dolazi iz Britanije i vodi jednu od najpopularnijih TV-emisija na BBC-u. I dalje vam nije poznato? Evo još jedna mala pomoć. TV-emisija se bavi auto-moto svijetom, a trenutno se prikazuje i na našoj televiziji. Vjerujemo da ste dosad svi pogodili. Naime, na fotografiji je Jeremy Clarkson, voditelj popularne emisije Top Gear.

Jeremy Charles Robert Clarkson (52) engleski je voditelj, novinar i pisac čija je specijalnost auto-moto svijet. Većina ga poznaje kao voditelja BBC-jeve hit emisije Top Gear na kojoj je počeo raditi još davne 1988. godine. Ali uz to Clarkson piše tjedne kolumne za "The Sunday Times" i "The Sun".

Rođen u Doncasteru, Clarkson je u javnosti poznat kao voditelj i novinar bez dlake na jeziku, a njegov način pisanja, osebujan stil prezentiranja i vrlo često radikalni stavovi priskrbili su mu veliki broj obožavatelja, ali i mnoštvo ljutih kritičara.

Jedan od posljednjih slučajeva je i onaj iz prosinca prošle godine, kad je štrajk državnih službenika zbog mirovinske reforme paralizirao Veliku Britaniju.

- Pogubio bih ih sve. Štrajkaše bih izvukao van i smaknuo pred njihovim obiteljima - izjavio je tada Clarkson gostujući u emisiji The One Show.

Inače, popularni voditelj je od nagrađivane emisije Top Gear prošle godine zaradio vrtoglavih tri milijuna funti.

Njegova se zarada od prošle godine popela za milijun funti pa je tako Clarkson postao najplaćenija osoba na BBC-u, jednom od najvećih televizijskih nakladnika na svijetu.

Top Gear tjedno prati više od 350 milijuna gledatelja u čak 170 različitih zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:22