TOTALNI KAOS U LUCI

FOTO: Policijski snajperisti pucali na kravu koja je blokirala promet

 Twitter

ABERDEEN - U gradskoj luci u škotskom Aberdeenu u utorak je nastao potpuni kaos nakon što je u more upala jedna krava prilikom prekrcaja stoke s broda na kopno. Nesretna je životinja jedva uspijevala ostati na površini, zaplivala je, a sve raspoložive službe u luci krenule su u lov.

Pomorski je promet neko vrijeme bio potpuno blokiran, ali uz sve napore krava se iz mora nije dala. Spasioci su je uspjeli navesti da dođe na obalu, no ondje je zapela i nije bilo načina da savlada strmu i sklisku uzvisinu koja vodi do suhe površine ili da preskoči ogradu kojom je ograđen dio lukobrana. Stoga su se nadležni odlučili za najteže.

Pozvani su policijski snajperisti koji su ni krivu ni dužnu kravu upucali i na mjestu usmrtili. Lešina je zatim bez većih problema izvučena na suho, a situacija u luci se vratila u normalu.

'Pomogli smo u izvlačenju životinje koja je nažalost morala biti na human način uništena prema preporuci veterinara. To nam je bila zadnja opcija, ali morali smo na kraju uzeti u obzir javnu sigurnost i dobrobit same životinje', izjavio je glasnogovornik Scotland Yarda.

Čitava je situacija potrajala nekoliko sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:42