TURISTI U MEDULINU

FOTO Njemački turisti tuguju: Hobotnica je pogodila

 Goran Novotny/Cropix

MEDULIN - Carles Puyol kriv je zato što je 400-tinjak Njemaca gostiju autocampa Medulin srijedu navečer proveli u tuzi i razočaranju. Do posljednjeg trenutka, posljednjeg sučevog zvižduka njemački turisti nadali su se da će Njemačka u nedjelju zaigrati u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva.

Na kraju utakmice nisu mogli vjerovati, kako su nam neki od njih rekli, da je hobotnica Paul opet bio u pravu, kad je prognozirao pobjedu Španjolaca.

Autokamp Medulin za vrijeme utakmice izgledao je kao da je u Njemačkoj. Većina je gostiju utakmicu gledala ispred svojih kampera, kamp kućica i šatora, a njih pedesetak i na terasi tamošnjeg kafića. Naravno prigodno odjeveni, sa zastavicama i navijačkim rekvizitima, zdušno su navijali za svoj „elf“.

Već prvu šansu Španjolaca ispratili su velikim uzdahom, a Ezilov pad u šesnaetercu Španjolaca u nadoknadi prvog poluvremena kojeg sudac nije okarakterizirao kao jedanesterac, pozdravili su bučnim negodovanjem.

Najteži i najrazočaravajući trenutak za sve njih ipak je bio Puyolov gol u 73. minuti utakmice. Poraz kažu nisu očekivali. Na terasi su utakmicu gledali i bračni bar Tania i Jens koji nisu skrivali razočaranje nakon poraza.

– Razočarana sam njemačkom igrom i Španjolci su s pravom pobijedili. Bolje su igrali, ali ja sam se ipak nadala finalu i naslovu prvaka – rekla je Tania, dok je njezin suprug Jens kazao kako je njemačka momčad jako loše igrala.

– Vrlo sam ljut i razočaran. Naša večerašnja igra nije ličila na njemačku igru. Loše, loše... – ljutito je ponavljao Jens.

O hobotnici Paulu nisu željeli reći ni riječi. No njihov izraz lica govorio je dovoljno, najrađe bi ga vidjeli u loncu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 08:51