JER SE NISU DEPILIRALE

FOTO: DRAMATIČNA KAZNA ZA POKAZIVANJE STIDNIH DLAKA Instagram obrisao profil sa 100 tisuća...

 Sticks and Stones Agency

Instagram profil modne agencije Sticks and Stones za modele i manekenke, koji je imao 106 tisuća fanova, deaktiviran je od strane Instagrama nakon objavljivanja fotografije na kojima se modelima vide stidne dlake.

Iako službenog odgovora s Instagrama još nema, nagađa se kako je upravo to bio razlog za deaktiviranje popularnog profila.

Zbog toga su brojni fanovi i aktivisti izrazili svoje nezadovoljstvo jer se ova fotografija od brojnih drugih kakve objavljuju poznate osobe, recimo starlete, razlikuje samo po tome što su ove djevojke odjenule bikini, a nisu depilirane bikini zonu.

Ovo je već drugi put da je deaktiviranje profila s golišavim fotografijama izazvao niz negodovanja od strane korisnika jer prema novijim pravilima korištenja, profili na kojima se objavljuju fotografije djevojaka u toplesu automatski bivaju uklonjeni.

Sporna fotografija zbog koje je Instagram obrisao profil modeling agencije

Zbog toga je pokrenuta i online kampanja #FreeTheNipple (oslobodimo bradavice) jer su brojni korisnici smatrali nepravednim da se golišave fotografije žena uklanjanju, a golišavih muškaraca ne diraju.

U prilog sumnjama australske agencije Sticks and Stones idu i pritužbe privatnih korisnika.

'Nedavno je moj profil na Instagramu obrisan nakon što sam objavila fotografiju u kupaćem na kojoj se vidi da nisam uredila svoju bikini zonu', komentirala je jedna ogorčena korisnica Petra Collins te dodala: 'Za razliku od ostalih nekoliko milijuna fotografija u kupaćim kostimima na Instagramu, moja nije bila savršena', rekla je ogorčeno.

Osim nje, javljaju se i drugi uznemireni korisnici koji smatraju to ugrožavanjem njihova prava na izražavanje te da se ovakvim cenzuriranjem određuje što je društveno poželjno, a što ne i čime se iskrivljuje stvarna ljudska slika - da nismo savršeni i da su stidne dlake normalna i prirodna pojava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:07