RODITELJI U PANICI

FACEBOOK LUDILO SIJE STRAH Ako vam dijete iznebuha nestane bez traga, mogući krivac je bizarna igra 'Game of 72'

Najnovije Facebook ludilo, koje nalaže djeci i tinejdžerima da nestanu na 72 sata bez ikakvog prethodnog obavještavanja roditelja o tome, moglo bi biti uzrok nestanka dvije britanske tinejdžerke, piše Mirror.

Naime, Siobhan (15) i Sammy Clarke (14), pronađene su u ponedjeljak ujutro oko 30 kilometara udaljene od njihovog doma u Maldonu, nakon što su nestale poslije nastave u petak.

Njihov nestanak pokrenuo je veliku policijsku potragu, a policajci su tragali i za njihovim 22-godišnjim prijateljem Keiranom Hartley-Andersonom.

Trojac je pronađen u ponedjeljak ujutro nakon što su ih građani prepoznali i dojavili policiji.

Policija je kasnije potvrdila kako su 22-godišnjaka uhitili zbog veze sa nestankom djevojčica.

Njihovi prijatelji na društvenim su mrežama njihov nestanak povezali s novim izazovom koji se proširio na Facebooku: mladi jedni druge izazivaju da nestanu na 72 sata bez da ih itko pronađe.

Da ovaj slučaj ima veze s bolesnom igrom shvatili su tek kada je 13-godišnja djevojčica iz Francuske nestala na tri dana na sjeveru zemlje, prije nego li se neozlijeđena i zdrava vratila kući.

Tinejdžerica Emma niti roditeljima niti policiji nije željela reći gdje je i s kim bila - sve što je rekla je 'da je igrala igru s Facebooka'.

- Čuli smo da su cure nestale, a da je sve dio tog Facebook ludila. Očito da ih je netko izazvao, te su nestale bez traga, i bez da su rekle ikome išta o tome. Vrlo je zabrinjavajuća ta igra, pogotovo zbog njihove dobi, ali i ludog današnjeg svijeta. Jadni roditelji, sigurno su bili ludi od brige - kazao je stanovnik Westcliffa Jo Gillet (43).

Tamošnja policija nije htjela komentirati igru pod nazivom 'Game of 72'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 20:12