SUSJEDI U NEVJERICI

Džajić: Slovenci se mogu časno vratiti, za razliku od Srbije

'Činjenica je da će se ovaj neuspjeh uvelike odraziti na nogomet u Srbiji. Na koji će to biti način, ne bih htio prognozirati'

Srbija nije uspjela, a morala je proći skupinu. To je bilo najmanje što se moglo očekivati. E sad, zašto nije? Ne namjeravam ovdje pričati o ruci u kaznenom prostoru. Evidentno je da je ona bila, a zašto je sudac nije sudio, to zna samo on. Uostalom, ne smiju se vaditi na tu odluku, jer Srbija je svoju priliku za prolaz u osminu finala propustila u prvome djelu.

Nakon što nisu iskoristili nadmoć, počela je nervoza, a potom je stigla kazna. Uza sve to, moram priznati da su me Australci iznenadili tjelesnom pripremljenošću. Ako je Srbija i dominirala na tehničkom planu, fizička nadmoć je otišla na stranu Australije. Isto tako, ostalo je nejasno zašto je Antić zamijenio Krasića, koji je jedan od motora ove reprezentacije.

Činjenica je da će se ovaj neuspjeh uvelike odraziti na nogomet u Srbiji. Na koji će to biti način, ne bih htio prognozirati. Previše sam udaljen od događanja u Savezu. Do sada je Antić uživao veliko povjerenje, no ovo je debakl koji bi mogao imati dalekosežne posljedice. Slovenci se mogu časno vratiti kući, za razliku od Srbije.

Njemačka je na kraju ispala pobjednik skupine, iako su ostali ponešto dužni. Baš kao i Engleska koja se probudila, ali samo u rezultatskom smislu. Igra im je ispod razine. Moram priznati da više vjerujem Capellu nego engleskim igračima. Kome dati prednost u toj utakmici, teško je za kazati. Uvjeren sam da najbolje sa SP-a tek dolazi. Nažalost, bez Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 20:34