TRAGIČNA GREŠKA

DRUŠTVO ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA POKREĆE TUŽBU ZBOG STRADALE ŽIRAFE 'Sasvim sigurno se radi o nečijem nemaru'

 Twitter

JOHANNESBURG - Južnoafrička udruga za zaštitu životinja tužit će ljude odgovorne za smrt žirafe kojoj je smrskana glava udarcem u nadvožnjak dok su je prevozili u prikolici na jednoj od najprometnijih autocesta u Africi.

Očevici prenose da su u četvrtak vidjeli dvije žirafe u prikolici bez krova na autocesti N1 kod Johanesburga i da je jedna glavom udarila o nadvožnjak.

"Kakav tužan događaj! Udarac nas je šokirao", napisao je poznati televizijski i radijski voditelj Pabi Moloi na Twitteru uz fotografiju žirafa snimljenu mobitelom netom prije nesreće.

Južnoafričko društvo za spriječavanje okrutnosti prema životinjama (NSPCA) kaže da će tražiti postupak protiv odgovornih.

"Bili smo zabrinuti zbog načina transporta. Sasvim sigurno radi se o nemarnosti", rekao je predsjednik društva Rick Allen.

Nesreća je izazvala zgražanje u Južnoafričkoj Republici i usporedbe sa scenom iz holivudskog hita "Mamurluk 3" u kojem Alan Garner kupuje žirafu koja potom strada kada glavom udari u nadvožnjak na autocesti.

Allen je rekao kako je druga žirafa srećom preživjela. "Već smo je prozvali 'Srećko'!", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 06:30