PLAGIRAO DIPLOMSKI

DEŽULOVIĆ Gdje u HDZ-u nalaze te ljude? Ako je Brkić drugi čovjek stranke, kakvi su treći, četvrti..

 Goran Mehkek/CROPIX

Stvarno, gdje u HDZ-u nalaze te ljude? Ako im je, naime, Milijan Brkić drugi čovjek stranke, kakvi su onda treći, četvrti i oni dalje, do gradskih i općinskih odbora? Ne, bez zajebancije: gdje ih nalaze?

“Vrijeme će pokazati je li Brkić falsificirao svoj diplomski rad!”, autoritativno, u trećem licu jednine, komentira glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić vijest da mu je Visoka policijska škola zbog plagiranja diplomskog rada poništila stručnu spremu. “Vrijeme će pokazati jesam li falsifikator”, sve je što bivši diplomirani kriminalist ima reći o jednostavno provjerljivoj i jednostavno provjerenoj činjenici da je od hiljadu šest stotina redaka svoga diplomskog rada iz tuđih radova prepisao njih hiljadu i tristo! Kako će to, naime, vrijeme pokazati da nije falsifikator? Što, književna će kritika s vremenom rehabilitirati njegov postupak kao legitimnu postmodernu i proglasiti Brkića “hrvatskim Danilom Kišem”?

Jebemtisve, pa nama je još i sjajno ako nam je sve one Karamarkove godine zapovjednik policijskih specijalaca bio tako bistar i lucidan kadar. Dobro je itko od nas uopće živ kad nam je zamjenik ravnatelja policije bio kriminalist koji bi slučaj plagiranja osamdeset posto nečijeg diplomskog prepustio sudu vremena!

Takve šahovske pameti može biti još samo, štajaznam, glavni tajnik HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:09