KOBNI KIŠOBRAN

ČUDO U KBC-u SPLIT Djevojčica iz Solina se oporavlja: 'U pitanju je bila strašna ozljeda njenog mozga'

 Mario Todorić / CROPIX / Mario Todorić / CROPIX

SPLIT Sedmogodišnja učenica prvog razreda OŠ “Vjekoslav Parać” u Svetom Kaji koja je u prošlu srijedu, neposredno pred početak školske nastave, u nesvakidašnjem i umalo kobnom incidentu, kišobranom zadobila teške i za život opasne ozljede mozga i glave – dobro se oporavlja. Tako glasi najnovija informacija iz Jedinice za intenzivno liječenje djece (JILD) Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

'Djevojčica se dobro oporavlja, samostalno diše, više nije priključena na respirator i više nije životno ugrožena', kratko je za Slobodnu Dalmaciju kazao prof. dr. Julije Meštrović, šef JILD-a KBC-a Split.

U trenutku samog događaja i u prvim satima nakon primitka u bolnicu nitko nije mogao predvidjeti da će se djevojčica tako dobro i brzo oporaviti. Naime, prema vrsti ozljeda koje je zadobila, zbog prodora vrha kišobrana kroz očnu orbitu, posljedice su mogle, kako kažu na Pedijatriji, biti kudikamo gore.

'U pitanju je bila strašna ozljeda, u kojoj je ozlijeđen mozak. Svaka ozljeda mozga je vrlo delikatna i vrlo teška pa je zbog toga i bilo vrlo neumjesno davati bilo kakve prognoze koje su se ticale njezina zdravstvenog stanja. Naravno, potrebno je da prođe još određeno vrijeme kako bi se utvrdilo hoće li ozljede ostaviti neke posljedice za djevojčicu. Međutim, moram istaknuti činjenicu da je njezino trenutačno reagiranje super zadovoljavajuće i nadamo se kako će se u tom smjeru i dalje razvijati', istaknuo je prof. dr. Marijan Saraga, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Naravno, za ovakav oporavak djevojčice treba odati priznanje i djelatnicima Klinike za dječje bolesti KBC-a Split, posebno osoblju JILD-a, koji su i ovaj put uložili golem trud i sve svoje znanje.

A da bi sve završilo sretno, kako očekuju splitski liječnici, pobrinuli su se svi koji su pohitali sedmogodišnjakinji u pomoć i koji su reagirali u najkraćem mogućem roku. Ne treba zanemariti činjenicu da je i ta brza reakcija i pravodobno prebacivanje djevojčice vozilom Hitne pomoći u bolnicu stvorilo preduvjete za njezin oporavak, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:28