NA PRAGU PEDESETE PRVI PUT MAJKA

Sandra Slavica (48): Bilo bi odlično da moj tata Arsen Dedić na rođendan dočeka rođenje unuke Eme

ZAGREB - U obitelji našeg najvećeg kantautora Arsena Dedića ovih će se dana, po svemu sudeći, slaviti trostruki rođendan. Najprije će 28. srpnja rođendan proslaviti Arsen, dva dana nakon toga u svjećice će puhati njegova unučica Lu, kći njegovog sina Matije, a 1. kolovoza je termin kada bi na svijet trebala doći druga unučica, malena Ema, koju željno očekuju Sandra, Arsenova kći iz prvog braka, i njezin suprug pjevač Alen Slavica.

Radost je tim veća što je ovo njihovo prvo dijete i doista pravi blagoslov nakon jedanaest godina pokušavanja da postanu roditelji, što u Los Angelesu gdje su godinama živjeli, što u Hrvatskoj otkako su se prije točno pet godina vratili.

Pjesma za kćer

Sandri je danas 48 godina, Alenu dvije manje, no ovaj presretni par, kojeg smo sreli dok je u šibensku Opću bolnicu odlazio na posljednje preglede prije poroda, čini se nikad nije bio spremniji za ulogu života.

- Valjda je to ovako trebalo biti, da se poslože sve životne kockice i da kao šlag na kraju umetneš i ovu posljednju koja je falila na vrhu. Bitno je da mi nikada nismo odustali od uloge roditelja, a posljednjih smo godina, vidjevši da nam priroda to ne da, sramežljivo počeli spominjati usvajanje. Nismo, doduše, nikada pokrenuli taj postupak, ali Sandra se raspitivala kod svojih prijateljica u Los Angelesu koje su posvojile dijete, pa je i to bila jedna od opcija. A onda smo saznali za Emu. I od tog trenutka sve je podređeno njenom dolasku na svijet - presretno nam je zborio tata Alen, koji je mezimici, u naletu inspiracije, već napisao i pjesmu.

I njegova obitelj, tata Mirjan i mama Đurđa koji žive u Karlovcu, i sedam godina mlađa sestra Ivana ne mogu dočekati Emu, a upravo će Alenova majka, veli nam Sandra, ovih dana krenuti put Šibenika kako bi joj bila od pomoći kad beba stigne na svijet. Možete samo zamisliti radost i u obitelji Slavica, budući da im je ovo prvo unuče.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 23:21