DOBNA DISKRIMINACIJA

Britanke smatraju da žene starije od 39 godina ne bi trebale nositi bikinije!

LONDON - Prema anketi nedavno provedenoj u Velikoj Britaniji, čak sedam od deset žena smatraju da žene starije od 39 godina ne bi smjele nositi bikinije.

Anketu je proveo online butik isme.com, na uzorku od više od 2000 žena, i pitanja su se bavila stavom o starijim ženama u bikinijima.

Velika većina smatrala je da bi bile prestare za nositi dvodjelni kostim na plaži kad se približe četrdesetim odinama.

To bi moglo značiti i da, prema mišljenju većine Britanki, zvijezde poput Elle MacPherson, Courteney Cox, Jennifer Aniston ili Gwen Stefani, koje usprkos godinama izgledaju fenomenalno, ne bi trebale nositi bikinije.

No, čak 16,8 posto sudionica ankete starijih od 50 godina rekle su da bi bile sasvim sretne kada bi nosile dvodjelne kostime duboko u svoje zlatne godine.

Rezultati su objavljeni prije četiri dana, istovremeno sa objavom kako je supermodel Marie Helvin (59) potpisala ugovor za promociju nove kolekcije bikinija.

- Tko kaže da bi ženama trebalo uskratiti pravo na nošenje bikinija samo zbog njihove dobi, pita se Helvin.

- Nije da je jedina opcija sićušni bikini - postoji toliko mogućih izbora. Poput svake druge žene, prošla sam kroz iskustvo promjena na mojem tijelu kroz godine. Kako vrijeme prolazi, upoznajete samu sebe sve bolje, i spoznajete što vama najbolje odgovara, kaže Helvin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 00:59