NAJVEĆA NEPOZNANICA

Brazilici teže od očekivanog svladali Sjevernu Koreju

U drugoj utakmici skupine G Brazil je teže od očekivanog pobijedio Sjevernu Koreju sa 2-1. Azijci su se dobro držali do 55. minute kada je Maicon iznenadio vratara Myung Guka

Sjevernokorejski vođa Kim Jong II sigurno je bio silno ponosan nakon što je njegova “crvena armija” pune 54 minute držala u pat-poziciji peterostruke svjetske prvake Brazil. Veliki vođa već je glancao odličja koja će zataknuti za rever požrtvovnim igračima izbornika Kim Jong-Huna, a možda se i razmišljao kako bi u počast velikog uspjeha trebalo ispaliti nekoliko nuklearnih projektila kad je njegove snove uništio Maicon. U 55. minuti moćni igrač desnog boka brazilske reprezentacije dobio je pravu loptu u prostor, prošao je stranom i onda je iz mrtvog kuta pogodio bliži kut vratara Sjeverne Koreje R. Myong Guka. Brazil je poveo s 1-0.

Bio je to gol za veliko olakšanje. Brazilcima i njihovom izborniku Dungi pao je kamen sa srca jer utakmica je dotad nudila samo frustracije.

Ovako je Maiconov gol u očaj bacio vratara R. Myong Guka koji sigurno neće mirno spavati jer tko će izići na oči Dragom vođi i objasniti mu kako je to primio gol iz kornera.

Sve do tog trenutka Sjeverna Koreja je stajala odlično. Njihov izbornik Kim Jong-Hun znao je kako zaustaviti Brazilce. Recept je bio jednostavan, ali učinkovit. Pred svojim kaznenim prostorom postavio je barikade s bodljikavom žicom, njegovi fizički moćni i fanatični igrači čini su nepremostivi bedem za Brazilce koji su pokušavali razviti igru uz bezbroj dodira te tako doći u prigodu za gol.

Igra Brazila dugo nije davala rezultat. Dungina momčad u prvom poluvremenu doimala se nemoćno, njegovi glavni aduti Kaka, Robinho, Fabiano odbijali su se od zida sjevernokorejskih igrača. Dosadni kao osice, “crveni” su se zavukli u bunker, Brazil je navaljivao, ali prave prijetnje bile su rijetke.

Postignuti gol poslužio je kao okidač. Kad je popustila sjevernokorejska brana Brazilci su se razigrali, u ritmu sambe pleli su mrežu oko protivničkih vrata i onda je na proigravanje Robinha zabio i Elano.

Veliki vođa vjerojatno je razbio svoj televizor. Vjerojatno nije ni vidio ono što će se dogoditi u finišu utakmice. Nije zabio sjevernokorejski narodni Rooney, Jong Tae Se, ali je to pošlo je nogom Ji Yun Namu koji je postigao gol u 88. minuti i vratio utakmici zrno dramatike.

Ipak, Brazil je na koncu upisao bodove u “skupini smrti”. Prvi favorit Mundijala tako je opravdao očekivanja. Iako nismo gledali sambu od nogometa, možemo se nadati da je s Brazilom počeo jedan bolji, atraktivniji Mundijal. A Sjeverna Koreja bit će opasna mina za Portugal i Obalu Bjelokosti..

KRAJ UTAKMICE



GOL89. minuta - Sjeverna Koreja nagrađena je za hrabrost i borbu. Ji se odlično probio kroz nekoliko brazilskih igrača i krasnim udarcem matirao Cesara.

GOL72. minuta - Krasno proigravanje Robinha za Elana koji je iz situacije 'jedan na jedan' bez problema trese mrežu!

65.minuta - Brza kontra Brazila, Luis Fabiano se našao sam na desetak metara od gola, ali je pucao preko grede.

GOL55. minuta - Maicon je odlično prošao po desnoj strani i kada su svi očekivali centaršut ovaj je uputio udarac iz nemoguće situacije, točnije iz mrtvoga kuta i zatresao mrežu Ri Myung Guka za vodstvo Brazila

53. minuta - Steže se obruč oko korejskog gola, Robinho je sa 17 metara pucao malo pokraj vratnice.

51.minuta - Bastos je iz slobodnog udarca sa 18 metara tukao svom snagom, ali lopta je prošla pokraj vratnice.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

44. minuta - Brazil napada ali sve pokušaje zaustavili su žilavi Korejci!

34. minuta - Bastos je šutirao s dvadeset metara a lopta je otišla umalo iznad grede

27. minuta - Maicon je prošao po desnoj starni i opalio s tridesetak metara ali njegov udarac završava sigurno u naručju Ri Myung Guka.

21. minuta - Robinho je primio loptu na pet metara leđima okrenut golu i pokušao odmah iz okreta ali njegov udarac s lakoćom brani Ri Myung Guk

11. minuta - Jong Tae Se je uputio prvi udaraca prema vratima Brazila, ali njegov udaraca s lakoćom kroti Julio Cesar.

10. minuta - I treći igrač u redovima Brazila oprobao je svoj šut, Michel Bastos, ali i njegov udarac bezopasan je za vratara Ri Myung Guka.

7. minuta - Ovoga puta i Robinho je pokušao s dvadesetak metara ali učinak je isti kao i onaj Elanov.

7. minuta - Prva poluprilika za Brazil. Elano je okušao svoj udarac s dvadesetak metara ali lopta je otišla daleko pored desne vratnice.

1. minuta - Utakmica je počela!

BRAZIL - SJEVERNA KOREJA 2:1 (Maicon 55', Elano 72', Ji 89')

Stadion: Ellis Park, Johannesburg

Sudac: Viktor Kassai (Mađarska)

Brazil (4-2-3-1): Maicon, Lucio, Juan, Bastos - G. Silva, F. Melo - Elano, Kaka, Robinho - L. Fabiano

Sj. Koreja (5-3-2): Ri Myung Guk - Cha Jong Hyok, Pak Chol Jin, Ri Jun Il, Nam Song Chol, Ri Gwang Chon - Mun In Guk, An Yong Hak, Pak Nam Chol - Hong Yong Jo, Jong Tae Se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 17:16