PREOKRET U FIFI?

Blatter: Ispričavam se Englezima i Meksikancima, raspravljat ćemo o uvođenju tehnologije!

 AFP

Senzacionalni se preokret dogodio u razmišljanju predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera. U utorak je objavio kako će biti razmotreno uvođenje tehnologije u nogomet.

Prvi čovjek svjetskog nogometa održao je u Južnoj Africi konferenciju za novinare i odmah se na početku ispričao Englezima i Meksikancima koju su teško oštećeni u utakmicama osmine finala Svjetskog prvenstva.

Engleska je poražena od Njemačke s 4-1 , no pri rezultatu 2-1 se lopta koju je uputio Frank Lampard od grede odbila iza gol-crte punih 38 centimetara no urugvajski suci to nisu primijetili. Meksiko je, pak, izgubio od Argentine s 3-1 , ali prvi je pogodak za "gaučose" postigao Carlos Tevez koji je bio u zaleđu 92 centimetra!

Blatter je kazao da se već ispričao predstavnicima obje reprezentacije koji su njegovu ispriku i prihvatili.

- Na sastanku Odbora međunarodnoga nogometnog udruženja (IFAB) sljedeći mjesec u Walesu ćemo otvoriti raspravu o mogućnosti uvođenja video-tehnologije. Bilo bi besmisleno da to ne napravimo. No, raspravljat će se samo o uvođenju tehnologije na gol-crtu. U situacijama kakva se dogodila Meksiku tehnologija nije potrebna - dodao je Blatter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:18