ANTIBAKTERIJSKI EFEKT

BIZARNE NARUDŽBE RUSKE ADMINISTRACIJE Raspisali natječaj za čarape s česticama srebra

Rusko Ministarstvo za izvanredne situacije raspisalo je natječaj za kupovinu 63.400 pari pamučnih čarapa s nano česticama, a koje imaju antibakterijski efekt.

Kako je objavljeno na stranici državnih nabavki, Rusija će za ovu kupovinu izdvojiti 2,9 milijuna rubalja, što je oko 66 tisuća eura. Par čarapa bi prema tome trebao koštati oko 1,1 euro.

Što se tiče karakteristika, muške čarape trebaju biti obojene dodatnom tehnološkom operacijom nanomodificirane tkanine koja sadržava čestice srebra, stoji u natječaju.

Isto ministarstvo je ranije raspisalo natječaj za kupovinu antistresnog sistema imenom 'Sensorijum'. To bi trebala biti fotelja za opuštanje s nultom gravitacijom, a ona bi trebala generirati signale svjetla, zvuka i vibracije'

Ovake neobične narudžbe došle su u fokus javnosti te se njima zbog njihove ekstravagancije bave i mediji.

Nedavno je tako u fokusu bio natječaj administracije u Krasnojarskom kraju. Ona je tražila rekonstrukciju WC-a za činovnike u vrijednosti od 36 tisuća eura. Nakon što je izbio skandal, natječaj je povučen. Još bizarniji natječaj obavila je administracija Primorskog kraja. Oni su naručili žvakaće gume za 390 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 08:21