AUTO PUN ORUŽJA

AUTOM PUNIM EKSPLOZIVA KRENUO U KAMP SEAL-ovaca Zaustavili ga zbog brze vožnje pa pronašli 48 bombi

Pri pretresu su pronašli dva pištolja, dvije puške, čak 48 bombi, pancirku i materijal za pravljenje bombi

Kada su policajci zaustavili Andrewa Scotta Boguslawskog zbog prebrze vožnje u američkoj saveznoj državi Ohio, uočili su neobičan natpis na njegovom automobilu. Na naljepnici je pisalo: 'Ako možeš ovo pročitati, onda si u dometu', pa ga je policajac pitao ima li u automobilu oružja.

Boguslawski je kazao kako nema, no ispostavilo se da ne govori istinu, a policajci su to shvatili tek kad su mu predali kaznu i pri tom uočili ručku pištolja između njegovih nogu. No pištolj nije bio jedino oružje koje je osumnjičeni imao u svom automobilu - pri pretresu su pronašli čitav arsenal - dva pištolja, dvije puške, čak 48 bombi, pancirku i materijal za pravljenje bombi. U autu su pronašli i daljinske uređaje za detonaciju koji su bili povezani s nekoliko bombi.

Istražitelji nisu sigurni što je planirao učiniti sa svim tim eksplozivima, no navodno je krenuo prema Indiani gdje radi kampu u kojem treniraju SEAL-ovci, a tužitelj je izjavio kako je Boguslawski jednom policajcu kazao kako je htio napraviti prsluk s eksplozivom.

Istražitelji tvrde da je osumnjičeni imao detaljne sheme i plan objekata za treniranje marinaca, a trenutno analiziraju njegov uređaj za navigaciju, kameru i laptop koje je također imao u automobilu, te će na temelju toga odrediti hoće li slučaj uputiti na državnu razinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 15:51