ZAVRŠIO POSAO

Aguirre dao otkaz kao izbornik Meksika

 Reuters

Javier Aguirre, 51-godišnji nogometni trener, dao je ostavku na dužnosti izbornika meksičke reprezentacije, tri dana nakon poraza od Argentine 3-1 u osmini finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Bila je to peta uzastopna eliminacija Meksika na svjetskim prvensvima, a druga koju je ''potpisao'' Aguirre, koji je tijekom svog prvog mandata na klupi te reprezentacije vodio Meksikance na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, ali je dobio otkaz nakon poraza u osmini finala od SAD-a.

- Ja sam odgovoran za rezultat. Želio sam odvesti reprezentaciju u četvrtfinale, ali nisam uspio. Neki mogu smatrati da je eliminacija u osmini finala neuspjeh, podbačaj, imaju na to pravo. Stoga se povlačim – rekao je Aguirre, koji je bio peti izbornik Meksika nakon što je Argentinac Ricardo La Volpe ''dobio nogu'' nakon Mundijala 2006. godine u Njemačkoj.

- Držim da bi sljedeći izbornik napokon trebao dobiti četverogodišnji mandat, do sljedećeg Mundijala u Brazilu. Budućnost ove reprezentacije je u mladim igračima – dodao je Aguirre, ciljajući vjerojatno na mlade napadače, kao što su Javier Hernandez, Giovani Dos Santos i Carlos Vela.

Aguirre je, prema nekoliko izvještaja, bio jedan od najbolje plaćenih izbornika na svijetu. Navodno je zarađivao godišnje oko 4 milijuna dolara. Od trenera koji su radili na Svjetskom prvenstvu, samo su dvojica Talijana, Marcello Lippi kao izbornik ''azzurra'' i Fabio Capello na kormilu Engleske zarađivali više od Aguirrea. Nisu baš opravdali svoje plaće, jer je Italija ispala već u skupini, a Engleska, baš kao i Meksiko, u osmini finala.

Aguirre je, prema izvještajima, imao čak 10 puta veću plaću od američkog izbornika Boba Bradleyja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 06:58