REAGIRANJE

AFERA PATRIA 'Stjepan Mesić nije sudjelovao u procesu nabavke oklopnih vozila u Hrvatskoj'

 Danijel Soldo / CROPIX

Ispravak informacija objavljenih na portalu www.jutarnji.hr pod naslovom „Nema dokaza da je mito stiglo do Mesića“ od dana 18. veljače 2015. godine.

„U cijelosti su neistiniti navodi teksta označenog članka da su „Reijo Niittynen, predstavnik Patrije za Hrvatsku, i Wolfgang Riedl, konzultant te finske tvrtke u Hrvatskoj, obećali Stjepanu Mesiću, bivšem predsjedniku Hrvatske, Bartolu Jerkoviću, direktoru tvrtke Đuro Đaković – Specijalna vozila, i Franji Greguriću, bivšem hrvatskom premijeru, isplatu mita“, navodi da su „Hulkkonnen, Korpi i Niittynen o mitu obavijestili Mesića koji je o tome izvijestio Gregurića“, te navodi da je obećano mito „Mesiću, Greguriću i četvrtoj osobi po 630 tisuća eura“.

Naime, g. Stjepan Mesić ni na koji način nije sudjelovao u procesu nabavke oklopnih vozila u Hrvatskoj, a niti su osobe osuđene u Finskoj proglašene krivima radi obećavanja, odnosno davanja mita g. Stjepanu Mesiću. Isto tako, g. Stjepan Mesić nije primio niti obećanje mita, a niti je primio bilo kakvo mito.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:20