UFC

McGregor žestoko kritizirao Kinu zbog 'nehumanog ponašanja': 'Ovo je grozno i barbarski...'

Conor McGregor
 Screenshot
Conor McGregor žestoko je kritizirao Kinu i opremu koja je iz te zemlje stigla u Irsku kako bi joj pomogla u borbi s koronavirusom.

Bivši dvostruki UFC-ov prvak aktivan je na društvenim mrežama gdje ohrabruje svoje sunarodnjake u borbi protiv koronavirusa. Conor je tako nedavno od irskih vlasti tražio uvođenje potpune karantene, sugrađanima je savjetovao da ostanu kod kuće i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, a i sam je donirao milijun eura za kupnju zaštitne opreme.

Unatoč McGregorovim naporima, ovih su dana u Irsku stigle loše vijesti. Naime, čini se da je dio zaštitne opreme koja je stigla iz Kine bio ispod potrebnog standarda i neće se iskoristiti za pomoć raznim bolnicama i ljudima kojima koji su je očekivali.

Takva vijest pogodila je Conora koji je preko Twittera žestoko kritizirao Kinu.

"Zaista grozno. Ne samo da su ti ljudi podigli cijene na te stvari. Maske, vizire, rukavice, ventilatore, respiratore, spremnike s kisikom, monitore... Stvari koje pristižu nisu iskoristive. To je nehumano ponašanje", napisao je McGregor, a imao je i poruku za irskog političara Lea Varadkara koji se nedavno zahvalio kineskom premijeru Liju Keqiangu na zalihama.

"Povuci to hvala i ponuđenu pomoć, ovog trenutka! Barbarski je ovo što je ovdje učinjeno!"

Za kraj je Conor pozvao svoju državu i sugrađane da sami počnu proizvoditi potrebnu opremu ili barem da uzimaju onu proizvedenu na zapadu.

Linker
06. srpanj 2024 02:05