Deseto izdanje

Dubrovnik je spreman za jubilarni Zimski festival uz spektakularan program

Čarobna svjetla Grada, tradicionalni stihovi kolende i opojni miris prikala očarat će Vas na svakom koraku dubrovačkih ulica!

Advent u Dubrovniku

 Vedran Jerinić/

Deseti Zimski festival u Dubrovniku bit će nikada veći, sadržajniji i rasprostranjeniji, a okrunit će ga ulazak u Novu godinu, kako to već i priliči jubileju.

Od 2. prosinca do 6. siječnja 2024. godine, od koncerta otvorenja uz Prljavo Kazalište pa do završnog koncerta Jelene Rozge. Adventski period obilježit će čitav niz radionica, koncerata, predstava, turističko-tematskih tura, gastro događanja te, najviše od svega, sadržaja za najmlađe uz Dječji festival. U Novu godinu Dubrovnik ulazi sa spektakularnim vatrometom i u društvu najveće živuće glazbene legende ovih prostora - Zdravkom Čolićem. Dubrovnik je tako za ovogodišnju zimu, rječnikom mladih, "MUST" - morate biti tu i doživjeti atmosferu osobno!

Cijeli Grad će dobiti novu ukrasnu dekoraciju te magično ruho. U festival se ove godine uključuje i program Advent na Vojnoviću s koncertnim programom - od Vojka V do Joleta. Uz tradicionalni program na adventskim kućicama, ove godine su ugostitelji udruženim snagama pripremili i dodatne glazbene programe na Bunićevoj poljani te na Placi. U prostoru TUP-a u Gružu osmišljen je poseban program za tinejdžere pod nazivom "Tip top TUP - Zimski praznici".

Uz Linđove kolende za Badnji dan i Staru godinu, tradicionalne pjesme pjevat će i najmlađi polaznici radionica, a Cabrio-bus će s glazbenicima obilaziti Grad i širiti dobru atmosferu. Organizirana je i serija besplatnih tematskih vođenja o dubrovačkoj kolendi, koja se nalazi na Listi zaštićenih kulturnih dobara RH.

image

Blagdani u Dubrovniku

Najmlađe čeka čitav niz radionica na različitim gradskim lokacijama, uređena je Stanica Sjeverni pol u Luži, osmišljen program Šarena zima u Uvali s popularnim vlakićem i klizalištem, a ove godine će klizalište biti postavljeno i u najvećem gradskom naselju Mokošica. Dječji zimski festival otvara druženje s Djedom Mrazom iz Laponije, a programi se nastavljaju kroz susret s moto-mrazovima na Stradunu, predstavama u Kazalištu Marina Držića (Orašar, Umišljena mišica, Čarobni frulaš), sve do dočeka dječje Nove godine na Stradunu.

Na Dubrovačkom zimskom festivalu će nastupati i Gibonni, Tomislav Bralić s klapom Intrade, klapa Šufit, Ante Gelo, tribute bend Queen Sensation, electro-pop sastav Nipplepeople te 4 Tenora. Dubrovački simfonijski orkestar će održati Božićni koncert te Novogodišnji koncert 1. siječnja u podne ispred crkve sv. Vlaha. Koncerti klasične glazbe u Kneževu dvoru te u ljetnikovcu Kaboga će zaokružiti program i zadovoljiti svačiji glazbeni ukus.

Posjetitelji Zimskog festivala uživat će i u posebno osmišljenim i dekoriranim "Postama od lentravanja", zahvaljujući kojima će za uspomenu moći ponijeti čak 10 različitih fotografija posebnih ugođaja zimskog Dubrovnika.

image

Ukrašeni grad

Kako bi na programe Dubrovačkog zimskog festivala došlo što više ljudi na što lakši način, gradska uprava omogućila je svim građanima i gostima besplatan prijevoz autobusima na gradskim linijama u popodnevnim i noćnim satima. Također, cijena DU Passa, zajedničke ulaznice u najvažnije dubrovačke atrakcije, smanjenja je s 35 na svega 15 eura, a prati je i cijena ulaznice za gradske zidine.

Ukratko, jubilarno deseto izdanje Zimskog festivala u Dubrovniku spektakl je koji ima baš za svakoga ponešto. Izobilje gastro doživljaja, glazbe, radionica i predstava. Dođite i uvjerite se!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 05:12