INSPIRACIJA ZA IZLET

Kamo za vikend? Srednjovjekovni dani na Medvednici, festivali gljiva i piva... Imamo hrpu ideja

U tijeku je i Mjesec hrvatskog turizma te ovog vikenda možete posjetiti Nacionalni park Plitvička jezera po znatno nižim cijenama

Srednjovjekovni dani na Medvednici

 Admir Buljubasic/Cropix

Pred nama je sunčani, topli vikend s brojnim događanjima. U tijeku je Mjesec hrvatskog turizma i mnogi su već isplanirali svoje izlete prema ponudama akcije koja promovira ljepote Hrvatske, no i ovog vikenda organizirano je niz događanja zbog kojih ćete htjeti provesti vikend na otvorenom.

U Zagrebu počinju Srednjovjekovni dani na Medvednici koji privlače sve generacije. Tijekom subote i nedjelje, 8. i 9. listopada, Medvedgrad će se vratiti u prošlost, a osim u srednjovjekovnim atrakcijama, zainteresirani će moći pogledati i Centar za posjetitelje Medvedgrad koji je otvoren prošle godine i kroz interaktivne sadržaje saznati povijest Medvedgrada i Zagreba.

"Na festivalu posjetiteljima će biti dostupan i dodatni sadržaji živog postava iz srednjeg vijeka u vanjskim prostorima utvrde, pa će tako moći sresti vitezove, fotografirati se s njima, zaviriti u njihove šatore s viteškom opremom te saznati mnogo o naoružanju, o lukovima, samostrelima, buzdovanima, helebardama, kopljima, mačevima, zastavama…", objašnjavaju organizatori i najavljuju veliki viteški turnir. Program i više informacija o festivalu možete saznati na službenim stranicama Medvedgrada.

image

Srednjovjekovni dani na Medvednici

Admir Buljubasic/Cropix

Na zagrebačkom Dolcu održava se festival pive Piva na Placu, a riječ je o festivalu posvećenom craft pivama koji traje do 9. listopada, a piva možete probati od 15 do 23 sata. Na festivalu pive predstavit će se craft pivovare Zmajska pivovara, PriMarius Craft Brewery, Pivionica, Crafters Brewery, Houblon pivovara, Pulfer Brewery i The Garden Brewery.

Ako želite malo pobjeći u prirodu, krenite put Zagorja. U Oroslavlju se u subotu, 8. listopada, održava Međunarodni festival gljiva. Festival posvećen gljivama i gljivarenju odličan je povod da naučite više o ovim ukusnim jesenskim plodovima, ali saznate više o vrstama gljiva koje možete pronaći u prirodi.

Festival počinje u 9 sati u Parku Vranyczany, a nakon okupljanja kreče se put šume. Nakon šetnje šumom, otvara se izložba gljiva, a za ručak očekujte odličan gljivarski gulaš. Cijeli program možete pronaći ovdje.

Već smo najvali i kako se ovog vikenda, u sklopu Mjeseca hrvatskog turizma, održava promotivna akcija u Nacionalnom parku Plitvička jezera. U subotu i nedjelju na Plitvice možete ući po znatno nižim cijenama, ali zbog velike gužve, prije odlaska na put provjerite jesu li ulaznice rasprodane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:58