NOVA STUDIJA

Znanstvenici otkrili: Ovako izgledaju najljepše grudi! A veličina nije najvažniji faktor...

Grudi

 Sergey Zaikov/Alamy/Alamy/Profimedia/Sergey Zaikov/alamy/alamy/profimedia
Istraživači su zamolili 1000 muškaraca i žena da ocijene privlačnost više od dvadesetak pari grudi na fotografijama

Najnovija studija otkrila je idealnu veličinu i oblik grudi, ali i to da veličina nije najvažniji faktor, piše Daily mail.

Istraživači su zamolili 1000 muškaraca i žena da ocijene privlačnost više od dvadesetak pari grudi na fotografijama. Otkrili su da su grudi umjerene veličine, kao i one s više volumena u području iznad bradavica dobile najviše bodova. Grudi s bradavicama bliže jedna drugoj također su se visoko rangirale u tom istraživanju, kao i živahne grudi. No čini se da veličina i simetrija nisu bitan faktor.

Za studiju su znanstvenici sa Sveučilišta New York koristili slike grudi žena koje su bile na kirurškim zahvatima između 2009. i 2019. godine.

Sve su te žene bile u dobi od 47 godina, a nisu ranije bile podvrgnute operaciji povećanja grudi.

image

Najljepše grudi

/Aesthetic Characteristics Of The Ideal Female Breast
image

Grudi

/Aesthetic Characteristics Of The Ideal Female Breast

Slike su prikazane 1021 osobi, od kojih su 52 posto bile žene. Grudi su ocjenjivali ocjenama od jedan do pet na temelju svoje percepcije privlačnosti, pri čemu je petica bila ocjena za najatraktivnije grudi, a jedinica za najmanje atraktivne.

Rezultati su pokazali da su grudi u prosjeku dobile ocjenu 2,5. Pet najboljih grudi imalo je prosječnu ocjenu 3,1, piše Daily mail.

Osim što imaju veći gornji volumen i umjerene su veličine u usporedbi s ostalim grudima, najbolje ocienjene grudi u ovom istraživanju su imale i znatno manji razmak između bradavica.

Pet pari grudi imalo je prosječni volumen od 300 cm3. Zanimljivo je da dva najbolje ocijenjena para grudi nisu simetrične grudi.

- Samo je kontura dojke bila povezana sa subjektivnim rezultatom ankete. Nijedna druga osobina nije značajno utjecala na mišljenja o estetici grudi, a to je možda odraz velikih varijacija u osobnim preferencijama i načinu na koji pojedinci određuju što smatraju privlačnim. To može značiti i da cjelokupni izgled može imati veći značaj za nečiju procjenu nego prisutnost ili odsutnost određenih značajki dojke, kažu istraživači i autori ove studije.

Ipak, ova studija ima neka ograničenja, a ta su da su uključivala ocjene i muškaraca i žena, a nije uključen cijeli niz veličina i oblika grudi.

Studija je objavljena u časopisu Plastic and Reconstructive Surgery — Global Open.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:43