POSEBAN PIŠTOLJ

VIDEO Japanski znanstvenici izmislili su NEVJEROJATAN uređaj koji ljudima ZAMRZAVA mozak i ušutkava ih usred rečenice!

Najnoviji gadget iz Zemlje izlazećeg sunca ima oblik pištolja za ispaljivanje izgovorenih riječi natrag prema govorniku koji počne zamuckivati i prestane pričati.

Japanski znanstvenici Kazutaka Kurihara i Koji Tsukada napravili su pištolj koji bi se bez problema mogao koristiti u učionicama i knjižnicama punim neposlušnih učenika, a prema njihovim riječima stvar funkcionira na udaljenostima do 30 metara. Kad se uperi u nekog, pištolj koristi tehniku stresa i "zamrzava" mozak osobe koja govori.

Gotovo istog trenutka ta osoba gubi mogućnost govora. Osjetljivi mikrofon skuplja zvuk govora, a nakon 0.2 sekunde isti taj zvuk se ispaljuje natrag prema govorniku.

Otkriveno je da "kašnjenje zvučnog signala" funkcionira jer mozak osobe koja govori ne voli čuti odjek ljudskog glasa, a istraživanje je pokazalo da uređaj funkcionira najbolje prilikom govora, što ga čini idealnim za ušutkivanje dosadnih političara.

Prema mišljenju psihologa, osoba koju se ušutkava neće osjetiti nikakvu bol, već neugodan osjećaj koji su mnogi osjetili kada su svoju jeku prilikom telefoniranja ili razgovora preko Skypea .

- Uređaj se može s puno uspjeha koristiti za pomaganje osobama koje imaju problem s mucanjem - piše u članku koji su objavili znanstvenici Državnog znanstvenog instituta u Tsukubi i Sveučilišta Ochanomizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 15:23