HIPSTERI, OPREZ!

ŠOKANTNO UPOZORENJE DOKTORA GOLOBIĆA 'Brada je carstvo nečistoće, u njoj ima više prljavštine nego u zahodskoj školjci'

Ako je za vjerovati mikrobiolozima, bradata lica mogla bi biti prljavija od, vjerovali ili ne, zahoda i to zbog velikog broja bakterija koje brade skupljaju, piše Mirror.

Na žalost svih hipstera koji su se zaista potrudili oko uzgajanja svoje cool brade, prema posljednjim istraživanjima prosječna brada ima više prljavštine od zahodske školjke.

Prema navodima mikrobiologa, dlakava su lica puna bakterija koje mogu izazvati neugodan miris pa čak i okus, što je važno kod ljubljenja.

John Golobic, liječnik kompanije Quest Diagnostics koja je bavi istraživanjem kvalitete zdravlja i higijene, uzeo je brisove brojnih brada u potrazi za bakterijama. Otkrio je kako su neke brade imale normalnu razinu bakterija, no druge su bile tolike nečiste da ih se komotno moglo usporediti sa zahodskim školjkama.

Da su se takvi rezultati pojavili, recimo, u ispitivanju vodovoda, cijeli bi sustav bio zatvoren zbog dezinfekcije.

Rješenje prljavih brada? Nećete vjerovati, ali pranje ruku i brade! Te pokušajte prestati vrtjeti brkove poput nekog viktorijanskog džentlmena.

- Pokušajte što manje rukama dirati bradu. Većina bakterija koje nanesemo na lice dolazi preko naših ruku - objasnio je Golobic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 00:28