‘ODI NA ŠKOLSKI!‘

Nakon dvije godine pauze Institut Ruđer Bošković opet otvora vrata za učenike: Stiže i gradonačelnik

Institut Ruđer Bošković, Ilustrativna fotografija

 Marko Todorov/Cropix/Cropix
Ovogodišnji program Otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković odvija se u sklopu Europske godine mladih

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa Institut Ruđer Bošković (IRB) danas ponovno otvora svoja vrata za učenike osnovnih i srednjih škola.

''Odi na školski!'' slogan je ovogodišnjeg Otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković, koji će se za sve registrirane škole odvijati uživo na Institutu, a za rodbinu online, poručuju iz najveće nacionalne znanstvene kuće. Kako kažu, uzbudljivoj znanstvenoj avanturi na brdu, prethodit će svečano otvaranje Otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković (ODI) na kojem će uzvanici imati prilike čuti zanimljiva izlaganja, dok će program otvoriti gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević te, u ime ministra znanosti i obrazovanja, državni tajnik Ivica Šušak. Nakon programa otvaranja gradonačelnik Tomašević bi se trebao pridružiti djeci i znanstvenicima na istraživačkoj postaji te se okušati u pokusu iz kemije.

Ovogodišnji program ODI-ja odvija se u sklopu Europske godine mladih, a s obzirom na to da su upravo mladi, odnosno školske grupe, tijekom pandemije bile najviše ograničene u svojim aktivnostima izvan škola, pa tako i posjetima IRB-u, ovogodišnji program ODI-a usmjeren je na osnovne i srednje škole te studente.

- Nakon dvije virtualne, pandemijske, godine, vraćamo se programu uživo, ali i ove godine ćemo održati ODI 2022 u hibridnom obliku. To znači da ćemo dio aktivnosti imati uživo na Institutu za škole koje su se prijavile na naš poziv, dok ćemo predavanja organizirati u virtualnom obliku preko web stranice IRB-a i društvenih mreža, rekao je dr. Marko Košiček, koordinator događanja.

Dodaje kako su ruđerovci i ruđerovke za više od 500 registriranih učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola pripremili pet istraživačkih postaja na kojima će učenici raditi pokuse rame uz rame sa znanstvenicima. Više informacija o Otvorenom danu Instituta možete pronaći na ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 15:11