OZBILJNA OZLJEDA

‘U automobilskoj nesreći izgubio sam penis, tek se sad osjećam kao pravi muškarac‘

Paul Berry
 Paul Berry/Swns/Swns/Profimedia
‘Shvatio sam da za stvari za koje umireš, isto tako i živiš‘, rekao je Paul koji je nakon buđenja iz kome u kolicima proveo 6 mjeseci.

Kad je Amerikanac Paul Berry (29), 2014. godine poslije pet pića odlučio sjesti za volan svog automobila, ništa nije slutilo na dobro. Izgubivši kontrolu nad vozilom zbog utjecaja alkohola, sletio je s ceste, a nakon što je kroz vjetrobransko staklo ispao iz auta, ostao je prikliješten ispod njega, prenosi The Sun.

Paul je u nesreći slomio vrat, čeljust, zdjelicu i nos, a zadobio je i ozbiljnu povredu mozga. Nakon ozljede zdjelice, Paulu su morali amputirati penis i jedan od testisa.

image
Paulov automobil u kojem je stradao
Paul Berry/Swns/Swns/Profimedia

"Morali su amputirati moju muškost. Kao da su srušili drvo i ostao je samo panj. Ironično, jer se nikad nisam osjećao muškarcem, a poslije nesreće osjećam se najviše dosad", rekao je. "Želim svijetu ispričati kako je ovo emocionalno i psihički utjecalo na mene", nastavlja.

Te kobne 2014. godine putovao je u posjet svojoj tadašnjoj djevojci, a poslije nekoliko pića i neoprezne vožnje dogodila se tragedija koja mu je obilježila život.

"Liječnici su mi rekli da mi je srce stalo na nekoliko sekundi dok se automobil prevrtao. Proveo sam pet tjedana u komi i zadobio 13 šavova na licu. To se sad ne može primijetiti jer je vraški dobro obavljen posao", rekao je.

image
Paul Berry i njegov kućni ljubimac
Paul Berry/Swns/Swns/Profimedia

Kad je saznao da je ostao bez testisa, Paul je bio devastiran. "Osjećao sam se kao da mi je život gotov. Liječnici su me pitali imam li zamrznuto sjeme jer prirodnim putem neću moći imati djecu", rekao je mladić koji od 14. godine mašta o tome da jednog dana ima kći.

Frizer za pse proveo je 6 mjeseci u invalidskim kolicima, a oporavak je bio izrazito težak. Za vrijeme oporavka motivacija mu je bila njegova labradorica Ress o kojoj je brinula njegova sestra Danielle.

image
Paul Berry
Paul Berry/Swns/Swns/Profimedia

"Shvatio sam da za stvari za koje umireš, isto tako i živiš. Moja tadašnja zaručnica, moj pas, moja obitelj, moje nećakinje i nećaci, pomogli su mi izaći iz mraka. Moj pas mi pomaže više nego što sam ikad mogao zamisliti, daje mi svrhu da se svaki dan probudim. Ne radim da bih za sebe dobio novac, nego za njezinu skupu hranu za pse", rekao je.

Paul u budućnosti razmišlja o transplantaciji penisa. "Zasad nemam dovoljno novca za taj zahvat, no ako do toga dođe u budućnosti, bit ću zadovoljan", rekao je ovaj hrabri mladić koji trenutno uživa u svakom novom danu koji mu je podaren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:11