BORILA SE DO SAMOG KRAJA

TUŽAN KRAJ HRABRE BORBE DJEVOJČICE ČIJA JE VEDRINA UNATOČ TEŠKOJ BOLESTI GANULA HRVATSKU Šibenčanka Luce (14) je izgubila svoju posljednju bitku...

 Nikša Stipaničev / CROPIX
 

Mlada Šibenčanka Luca Šeneta (14) preminula je u srijedu u splitskoj bolnici na Firulama nakon dvije godine borbe s agresivnim rakom pluća, piše ŠibenikIN.

Vijest o Lucinoj smrti na Facebooku je objavila njezina prijateljica Iva Funtek koja je ranije ove godine s blogericom Ellom Dvornik pokrenula humanitarnu akciju kako bi pokušala pomoći 14-godišnjoj djevojčici.

"Ljubavi moja! Što da napišem, bol je prevelika i milijun puta zašto? Bila si toliko pozitivna, dobra, pobožna i čvrsto vjerovala srcem dragom Isusu... Rekli su mi da si rođena za nebo, onda si nepojmljivo najljepši nebeski anđeo! Naš zadnji zagrljaj još osjećam i tvoj vedri osmijeh unatoč krizu kojeg si čvrsto nosila. Ti si moja ljubav i sreća i bol i tuga... Luce moja, čuvaj nas odozgo, mahni i namigni ponekad i daj znak. Čuvaj mamu i moli se s Isusom za snagu njoj jer joj je potrebna, jer vas dvi bili ste jedno! Ovo nije zbogom nego doviđenja - dok se ponovno sretnemo gore iza oblaka. Voli te tvoja Iva!", napisala je Funtek na Facebooku.

Podsjećamo, Luci je prije dvije godine dijagnosticiran karcinom pluća i srčane ovojnice. Nakon nekoliko ciklusa kemoterapija, a potom i operacije na zagrebačkom KBC-u Rebro, kojom je Luci odstranjeno metastazirano lijevo plućno krilo i srčana ovojnica, na žalost, stanje se nije poboljšalo.

Nakon operacije uslijedila su još dva ciklusa kemoterapije nakon čega se stanje malo popravilo, no ubrzo se bolest ponovno vratila. Poslije dva nova ciklusa liječenja nije bilo pomaka na bolje.

Sibenik, 160618.
Djevojcica Luca Seneta boluje od rijetke bolesti tumora
Na fotografiji: Luca i majka Franka
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Nikša Stipaničev / CROPIX

Nada da se može pobijediti zloćudna bolest pojavila se kada je obitelji Šeneta, uz suglasnost liječničkog tima s Rebra, ponuđeno da Luce nastavi liječenje u specijaliziranoj bolnici za rijetke oblike karcinoma National Cancer Institute u gradiću Bethesda, u američkoj saveznoj državi Maryland.

Šeneta nažalost nije dočekala odlazak u Sjedinjene Američke Države i pokušaj liječenja zloćudne bolesti.

Od Šenete se putem Facebooka oprostila i šibenska fotografkinja Dolores Bura, čiji je život također obilježila borba s teškom bolešću - lupusom.

"Zašto nam život da ljude da ih zavolimo da su nam bliski, da su nam sve na ovom svijetu a onda nam ih oduzme prerano preružno, koji je smisao u tome, koji je smisao tolike boli i tuge... Nikada to neću shvatiti... Pretužna sam i nemam riječi kojima bi iskazala ovo što osjećam... LUCE sada si anđeo", napisala je Bura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 13:19