STVARNOST POPUT SERIJE

Sve je isto kao u hit seriji ‘Nasljeđe‘: Bespoštedna bitka djece Ruperta Murdocha za očevu imovinu

Rupert Murdoch i nova ljubav Elena Žukova, znanstvenica i majka Daše Žukove, koja je bila udana za Romana Abramoviča

 © Capture Instagram Via Bestimage/Bestimage/Profimedia/© Capture Instagram Via Bestimage/bestimage/profimedia
Sa scenaristima HBO-ove serije navodno je surađivao Murdochov sin James. To je razotkrio njegov brat Lachlan

Ovo je kao u HBO-ovom hitu ‘Nasljeđe‘ piše Le Monde koji ističe kako u borbi između nasljednika australsko-američkog tajkuna Ruperta Murdocha ne manjka dramatičnosti. Granica u kojoj završava hit-serija u kojoj se beskrupulozni bogataši bore za čelnu poziciju u carstvu medijskog magnata Logana Roya (Brian Cox), a počinje stvarni život dinastije Murdoch poprilično je zamagljena, posebno ako se uzme u obzir da su upravo nagađanja koji brat ili sestra iz hit serije će pobijediti u utrci za obiteljsko carstvo navodno izazvale pravi sukob u obitelji Murdoch. Jer, kako Le Monde, piše, premda se sada čini da je Lachlan Murdoch službeni nasljednik 92-godišnjeg patrijarha, izgleda da njegova sestra Elisabeth i brat James još uvijek nisu rekli posljednje što imaju.

- Ovo je opakije od svake serije - piše novinar Le Mondea koji tumači kako je Murdochov godišnji prijem u Londonu izgledao poput scene s kraljevskog dvora.

image

Lachlan je na godišnjem sa Sarah Murdoch

Eliotpress/mega/The Mega Agency/Profimedia/Eliotpress/mega/the Mega Agency/profimedia

- Kralj je sjedio ustoličen u dvorani za prijeme, njegovi dvorjani kružili su oko njega u koncentričnim krugovima: favoriti u blizini, ostali na začelju. Da bi mu se uopće mogli približiti morali su proći crvenokosu ženu, posrednicu između svijeta i monarha. U Spencer House, prestižnoj rezidenciji iz 18. stoljeća, bili su prisutni svi moćnici Ujedinjenog kraljevstva, od britanskog premijera, do 11 sadašnjih ministara i niza bivših, vođe laburističke oporbe, ravnatelja MI6, ravnatelja MI5, utjecajnih komunikacijskih savjetnika... Svi su došli metaforički poljubiti prsten velikog vođe - piše Le Monde i vuče paralelu sa serijom ‘Nasljeđe‘ s čijim je scenaristima navodno surađivao Murdochov sin James. To je razotkrio njegov brat Lachlan, pišu mediji koju podsjećaju da je i scena u kojoj u seriji umire medijski magnat slična onoj što se zbila prije pet godina kada je Jerry Hall pronašla Murdocha u neopisivim bolovima na podu kabine njegove luksuzne jahte. Izgledao je kao da umire, ali se oporavio i sada i dalje misli kako će živjeti zauvijek. Ako se to ipak ne dogodi želja mu je da jedno od njegove djece Elisabeth (54), Lachlan (51) i James (50) - preuzme obiteljski posao. Svako njegovo dijete je potencijalni nasljednik i oni će imati zadnju riječ o budućnosti tvrtke. Prema izvorima upućenim u upravljanje zakladom, Murdoch ima četiri glasa dok Elisabeth, Lachlan, James i Prudence, Murdochova kći iz prvog braka, imaju svatko po jedan. Nakon Murdochove smrti, njegovi će glasovi biti ravnomjerno raspoređeni - ključno je pitanje gdje leži njihova lojalnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:22