IVAN ALDUK

‘Ne pristajem na novo normalno! Raskošna vjenčanica za svadbu u uskom krugu obitelji, zašto ne?‘

 Ivan Pavliš
Modni dizajner Ivan Alduk odlučio je predstaviti novu kolekciju vjenčanica baš sada kada su svadbe postale glavna tema u medijima

U vrijeme kada su svadbe postale glavna tema u medijima, jedan od najpoznatijih hrvatskih modnih dizajnera, Ivan Alduk predstavlja novu kolekciju vjenčanica.

image
Ivan Pavliš

- Ne pristajem na 'novo normalno' stanje koje je miljama udaljeno od tog pojma i na svakodnevno zasipanje depresivnim brojkama s kojima ne znam gdje bih. U stanju sličnom kaosu gdje gasimo jedan požar dok nam se istovremeno rasplamsava ostatak zgarišta, ne mogu sjediti i ne činiti išta. Ono što kao modni dizajner najbolje radim i znam jest upravo to, dizajn, stvaranje posebnih kolekcija, kampanja, predivnih modela i zadovoljnih klijenata. Ono što me izuzetno ispunjava i veseli jesu radna mjesta u našem brendu, moji suradnici kojih se olako ne odričem u ovom kaosu. Stanje u koje smo svi upali, u nama je probudilo dalmatinski dišpet pa smo prvo otvorili veliki, raskošni Alduk dućan na najljepšem zagrebačkom trgu, Trgu kralja Tomislava 19, a sada predstavljamo novu kolekciju vjenčanica – rekao je Alduk.

image
Ivan Pavliš


Njegova kolekcija vjenčanica za jesen i zimu popraćena je jednostavnom i nevinom modnom kampanjom fotografa Ivana Pavliša koja je lišena suvišnosti i pretjerivanja koja postaje izvrstan odgovor na trenutnu situaciju društva

Iza Alduka je više od deset modno uspješnih godina stvaranja, bezbroj kreacija i modnih kolekcija, kampanja, zadovoljnih ambasadorica i klijentica, a broj samo raste.

image
Ivan Pavliš

Alduk je dizajner koji jasno artikulira ne samo svoje projekte, već i stavove te ih se ne libi izreći, a njegov odgovor na trenutnu situaciju dolazi u vidu ovakvih čarobnih modnih kolekcija.

- Vraćanje sistema na neke stare, dobre postavke. To je bila smjernica pri stvaranju ove kolekcije vjenčanica, ali i modne kampanje. Bijelo kao simbol nevinosti i nečeg praznog na čemu ćemo zabilježiti svoje misli, ideje, želje i sjećanja je temelj od kojeg kao kreativac krećem. Bijeli papir koji trpi razne poteze rukom, sve ideje, a onda ista takva tkanina i studio, mislim da je to izvrstan spoj za prezentaciju nove kolekcije u ovim vremenima - objasnio je Alduk.

image
Ivan Alduk

Kolekcija vjenčanica inspirirana je ženskim tijelom, ističe ono najbolje ili prikriva 'nedostatke'. Aldukov rukopis lako prepoznatljiv po naglasku na liniji struka, u novoj sezoni upotpunjen je posebnim, efektnim tkaninama, čipkama i laskavim krojevima.

Detalji poput pojasa od baršuna, plašt/rukava koji se mogu skinuti, suknje kao dodatka jednostavnoj liniji vjenčanice koja je u tren čini raskošnom ili funkcionalnom novosti su u dizajnu.

image
Ivan Pavliš

- Ne treba život uvijek gledati razumom, već je ponekad pametno pustiti srce da vodi. A ako ono, u ovo ludo vrijeme, vodi i prema raskošnoj vjenčanici iako je svadba u uskom krugu obitelji ili na plaži, dopustite mu tu slobodu. Osjetljivost na trenutak i razumnost u svakoj situaciji je ionako precijenjena te nikad ne vodi nezaboravnim uspomenama – poručuje Alduk svojim postojećim i budućim klijenticama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2022 18:35