‘NE BRINITE...‘

Marko Babić objavio potresan status: ‘Sarkom se vratio, proširio na druge organe, zvuči loše, ali...‘

Marko Babić

 Marko Miščević/cropix/
Znam da će ljudima biti knedla u grlu dok budete čitali ove redove. Ali moja glava nije programirana da vjeruje u koncept neuspjeha

Hrvatski arhitekt, stručnjak za marketing i influencer Marko Babić već pune se dvije godine hrabro bori sa sarkomom, a svoje fanove i javnost o tijeku bolesti redovito izvještava na svom Instagram profilu. U zadnje dvije objave je tako otkrio kako mu se sarkom vratio.

"Tu smo gdje jesmo: Sarkom se vratio u moj život. Nije mu puno trebalo, znam. Vratio se pomalo podlo. Našao me u trenu kada sam zbog nepodnošljivih bolova bio olupina čovjeka koji jesam. Zadnja dva mjeseca za mene su bila daleko najizazovniji period u životu. Fizički sam trpio stravične i teško opisive bolove."

Babić je podijelio i neke ružne detalje.

"Psihički, glava je bila par metara ispod površine mora. U bolnicu sam ušao u takvom stanju da je Malička nakon prve noći u 6 ujutro nazvala Emu i zamolila ju da nazove odjel. Ona se previše bojala da će ono Nevjenčana dobiti zlosretni dodatak - Udovica. Činjenično, bolest se proširila na druge organe, što sigurno nije bajna vijest. Osim na kostima, sada je i na plućima i moždanoj ovojnici. Ne znam vam reći u kolikoj je mjeri ova situacija teža od one prve. Zvuči loše, ali uvjeravam vas, nismo mi tu da sudimo što je loše a što dobro. Vrijeme će vam pokazati, ja ionako već znam. Znam da će velikom broju ljudi biti knedla u grlu dok budete čitali ove redove, ali ne brinite. Moja glava nije programirana da vjeruje u koncept neuspjeha."

S obzirom da su ga obožavatelji odmah zasuli s velikom podrškom, Marko im se u sljedećoj objavi zahvalio.

"Teško je riječima opisati kako se osjećam čitajući komentare i poruke koje ste meni i nama poslali. Ja stvarno vjerujem u energiju koju šaljete. Naravno, ključna na ovom putovanju uvijek će biti ona koja izlazi iz mene. Zato uostalom i pristupam svemu ovako kako pristupam. Ali duboko u srcu ja znam da i svaka pozitivna misao, svaka molitva, svaka lijepa želja koju vi pošaljete u svemir ima svoju težinu. A onda kada u igru ubacim matematiku i shvatim koliko vas zapravo ima. Koliko je to energije....ludo. Vjerujte mi, sve se to broji, sve se to negdje skuplja. Svaka vaša misao mali je kotačić na mom putovanju", napisao je Babić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 00:52