U ZAGREBU

Zajednički trening Aktivne Hrvatske i Europskog tjedna sporta okupio sve generacije vježbača

Aktivna Hrvatska

 Lukša Marotti
‘Ovo je poruka o važnosti redovne tjelesne aktivnosti koju moramo stalno promovirati i podsjećati sve nas na nju‘

Čak 300 Zagrepčana odradilo je trening u Zagrebu. Jedno od najljepših mjesta s pogledom na vizure grada bilo je idealno mjesto za dvosatno sportsko druženje projekta Aktivna Hrvatska i Europskog tjedna sporta. Redovna tjelesna aktivnost i dalje nije prihvaćena kod većine građana Hrvatske, a posebno zabrinjava podatak da je čak 35% osmogodišnjaka pretilo. Trening se održao u sklopu Europskog tjedna sporta.

image

Aktivna Hrvatska

Lukša Marotti

- Drago nam je vidjeti velik broj građana koji su se odazvali pozivu na trening. Ovo je poruka o važnosti redovne tjelesne aktivnosti koju moramo stalno promovirati i podsjećati sve nas na nju. Na treningu su bile sve generacije vježbača što je također jasna poruka - izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Tomislav Krističević, dok je novoizabrani dekan Mario Baić dodao: "Kineziološki fakultet uz Aktivnu Hrvatsku nakon 10 godina projekta nastavlja s edukacijama i treninzima diljem Hrvatske".

Trening se održao pod vodstvom tima KIF-a u kojem su bili Anamarija Galeković, Iva Lončar, Karla Kaurić, Lukrecija Dragić i Patrik Kramarić. Ususret treningu instruktorica pilatesa Jelena Orešković Atabeyki održala je vježbe za lice. Uz tim Aktivne Hrvatske, vježbače su educirali i treneri Kineziološkog fakulteta. Podršku su im dali i košarkaši KK Bosco iz Zagreba.

image

Jelena Orešković Atabeyki

Lukša Marotti
image

Košarkaši iz KK Bosco

Lukša Marotti

Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP. Grad Zagreb partner je zagrebačkog treninga, a vježbače je u ime gradonačelnika Tomislava Tomaševića pozdravio njegov izaslanik Milan Pavelić, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

PIK Vrbovec svim vježbačima darovao je šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit. Rajska rajčice sočni su i slatki plodovi te odličan izbor za sve koji se brinu o svom zdravlju, koji su aktivni i bave se sportom. Rajčica je bogata natrijem, kalcijem, kalijem, magnezijem, vitaminima B, C i A te ima visoki udio likopena - antioksidanta važnog za naše tijelo. Ukusne zdrave obroke nakon treninga pripremio je Nutribullet. Polaznici su se imali prilike osvježiti obrocima koji su svježe i jednostavno pripremljeni.

image

Aktivna Hrvatska

Lukša Marotti
image

Aktivna Hrvatska

Lukša Marotti

Podravka je darovala EVA - riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan poklanja Omni Biotic jer zdravlje počinje u crijevima, tu su i Jana i Mg Mivela za osvježenje. Ewopharma poklanja PERSKINDOL proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima, a Herbalife Nutrition zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu. Partneri projekta su INA - čista snaga, Janaf - jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane. Partneri projekta su Falkenstiner Resort Punta Skala, Plava Laguna te hoteli Valamar u Dubrovniku.

Posljednji trening ove sezone održat će se u subotu, 1. listopada, u 11 sati u novoj dvorani Zeleni Brijeg u Sisku. Za trening se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr.

image

Aktivna Hrvatska

Lukša Marotti
image

Renata Sopek

image

Aktivna Hrvatska

Lukša Marotti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:47