NEGATIVNI REZULTATI

ZAČUĐUJUĆE POSLJEDICE Što se događa kada se čokoladno mlijeko zabranjeni u školskim kuhinjama?

Mnoga školska djeca uz užinu odabiru čokoladno mlijeko. Što bi se dogodilo kada bi čokoladno mlijeko bilo zabranjeno u školskim kuhinjama?

Učenici bi konzumirali 10% mlijeka manje, gubili 29% više, a možda bi čak prestali jesti u školama, navodi Andrew Hanks.

Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji, u 11 osnovnih škola u Oregonu, gdje je čokoladno mlijeko izbačeno s liste namirnica u školskim kuhinjama, te je dodano tzv. obrano mlijeko.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Učenici su konzumirali manje mlijeka, dok nutritivno nakon što je zamijenjeno čokoladno mlijeko, učenici su konzumiralo manje šećera i kalorija, no isto tako i manje kalcija i proteina. Izbacivanje čokoladnog mlijeka rezultiralo je 7% manjim brojem učenika koji se prehranjuju u školama.

Stručnjaci su zaključili kako je zabrana čokoladnog mlijeka imala negativne posljedice.

Djeca su umjesto u školskim kuhinjama užinu kupovala u dućanima kraj škole i bili su prepušteni svom odabiru, a svi znamo kakav bi bio i jest dječji odabir hrane, zaključuju stručnjaci.

Voditelji škola i istraživanja slažu se kako zabrana nije donijela željene rezultate te kako se mora pronaći drugi način kako bi djeca konzumirala tzv. obrano - bijelo mlijeko.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 22:31