UPOZORENJE DRUGIMA

ŠOKANTNA SMRT DJEČAKA KOJI SE SRUŠIO U KUĆI SVOJE BAKE Onesvijestio se čim je stigao, istražitelji: 'Tako mu je jednom pozlilo u školi tijekom ručka'

Ilustracija
 Profimedia, Alamy
 

Istražitelji koji nastoje utvrditi zašto je prvog dana ove godine preminuo Cameron Jean-Pierre (11) iz njujorške četvrti Brooklyn razmatraju mogućnost da je dječak negativno reagirao na ribu koja se pripremala u blizini, piše BBC.

Jean-Pierre, koji je inače alergičan na ribu, Novu je godinu provodio u kući svoje bake kada se onesvijestio. I dok se službeni nalaz obdukcije još uvijek čeka, Cameronova je obitelj medijima rekla da misle da je preminuo od teškog napada astme koji su izazvali riblji proteini koje je dječak udahnuo.

Dječakova majka Jody Pottingr rekla je da je njezinom sinu naglo pozlilo kada je došao kod bake, koja je u svom domu pripremala tradicionalno karipsko jelo s bakalarom.

"Mislili su da je otišao... Pretpostavljam da su u kući nešto zaboravili te da su se zbog toga vratili. (Cameron Jean-Pierre) je tada ušao u kuću i udahnuo riblje pare", rekla je za ABC News. Cameronu je dijagnosticirana alergija na ribu kada mu je jednom prilikom pozlilo tijekom ručka u školi.

Pottingr kaže da želi da njezina priča posluži kao upozorenje drugim roditeljima čija djeca boluju od alergija. Cameronov otac Steven Jean-Pierre rekao je za The Washington Post da je sinu dao inhalator, ali da mu to nije pomoglo. "Posljednje riječ moga sina bile su: "Tatice, volim te, tatice, volim te", rekao je kroz suze za ABC Steven Jean-Pierre.

"Poljubio me dva puta, dva puta u lice. Rekao mi je da se osjeća kao da umire. Rekao sam mu da ne govori to."

Kada je policija došla na lice mjesta, 11-godišnjak nije bio pri svijesti. Ubrzo je prebačen u obližnju bolnicu, međutim nije mu bilo spasa te je nakon prijema proglašen mrtvim.

Osobama koje su alergične na ribu preporučuje se da u širokom luku izbjegavaju područja gdje se riba priprema jer riblji proteini mogu putovati zrakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:00