JUTARNJI VAM POKLANJA

Saznajte sve o dijabetesu

ZAGREB - Dijabetes je tiha epidemija od koje u svijetu boluje 250 milijuna ljudi, a ta se brojka iz godine u godinu povećava. Kako su i u Hrvatskoj brojke zabrinjavajuće, Jutarnji list vam u povodu Svjetskog dana borbe protiv šećerne bolesti sutra daruje knjižicu uz koju će vam život s ovom bolešću biti neusporedivo lakši i ispunjeniji.

Uživanje u hrani

Najnovije studije, naime, pokazuju da život s dijebetesom ne mora biti život pun odricanja za stolom te da dijabetičari mogu jesti baš sve - njima se preporučuje ista uravnotežena prehrana kakva se savjetuje i zdravim ljudima. Više nema zabrana ni odricanja, ali ima pravilne brige o sebi i svome tijelu.

Uživajte u jelima uz kuharicu s BE namirnicama, u kojoj vam predlažemo 40 recepata za slasne objede uz koje vam baš ničega od omiljenih okusa neće nedostajati. Rekreirajte se uz lagane antidijabetičke vježbe, koje donosimo u prilogu, pripremljene na temelju najnovijih saznanja i istraživanja. Iako su naizgled lake i jednostavne, te će vježbe doslovno samljeti šećer i napuniti vas energijom.

U našem sutrašnjem prilogu saznajte sve o novim metodama i novim istraživanjima vezanim uz dijabetes, novim operativnim zahvatima koji ulijevaju nadu za izlječenje, novim lijekovima koji su došli na tržište i novim preporukama za držanje simptoma i negativnih posljedica pod kontrolom. Informirajte se o tipovima dijabetesa i svim licima te bolesti, a slijedeći naše savjete za stil života, ponovo osjetite život bez ograničenja.

Vodič i savjeti

Ne propustite sutra vodič kroz sve novosti o šećernoj bolesti, brojne savjete i preporuke te ilustriranu kuharicu za ukusne obroke s BE indeksom u besplatnoj knjižici koju daruje Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 06:23