NOVI POČETAK

PET RAZLOGA ZBOG KOJIH ĆE VAM ORGANIZAM BITI ZAHVALAN Samo jedan mjesec bez pića učinit će čudo

 Colourbox

Odricanje od pića na samo mjesec dana može učiniti samo dobre stvari za vaš organizam.

Ovo je top pet razloga zbog kojih ćete sami sebi biti zahvalni na takvoj odluci.

1. Čišća koža

Sivi krugovi oko očiju koji su bili česti tijekom protekle blagdanske sezone posljedica su dehidracije, to jest činjenice da alkohol iz organizma usisava svu vlažnost pa koža izgleda umorna. Boja će se u obraze vratiti neko vrijeme nakon što se odreknete alkohola i počnete piti dovoljnu količinu vode.

2. Smanjena nadutost

Gazirana alkoholna pića mogu biti ključni uzroci nadutosti što može dovesti do brojnih neugodnih situacija kao što je uvlačenje trbuha nakon što odjenete odjeću u kojoj ste se donedavno osjećali sasvim sigurni u sebe. Odricanjem od alkohola u kratkom vremenu možete primjetiti razliku u širini vašeg struka, a i kilogrami će se s vremenom smanjivati.

3. Imat ćete više energije

Patite od mamurluka, vani je hladno, a krevet se čini kao jedino mjesto gdje trenutačno želite biti. To se može i promijeniti. Odbacite alkohol, izađite vani, prošećite po svježem zraku i uživajte u zimskim radostima. Dokazano je da spomenute aktivnosti povećavaju razinu energije i poboljšavaju vaše raspoloženje.

4. Jači imunološki sustav

Siječanj je razdoblje gripa i prehlada, kada uredi i javni prijevoz postaju leglo za prenošenje klica. Odricanje od alkoholnih pića može pomoći u borbi protiv njih i pri jačanju imunološkog sustava.

5. Jačanje libida

Alkohol može imati negativan utjecaj kada je seksualni nagon u pitanju, pa će to mnogima zasigurno biti važan razlog za odricanje od pića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 06:19