NAJGNJUSNIJI VIDEO IKAD

Ovo nećete moći pogledati do kraja: Požalila se da joj nešto smeta u oku, a onda joj je liječnica izvadila - 23 leće!

 California_eye_associates/Instagram
‘Pacijentica je imala sreće što nije izgubila vid ili dobila infekciju‘, istaknula je oftalmologinja

Pacijentica u svojim 70-ima iz Newport Beacha u Kaliforniji javila se oftalmologu jer joj se vid počeo mutiti, a bol u očima postala nepodnošljiva.

Na pregledu nije bila pune dvije godine, a liječnica Katerina Kurteeva isprva je mislila da umirovljenica u oku ima slomljenu kontaktnu leću ili ostatke šminke.

Međutim, kad ju je detaljnije pregledala, ispostavilo se da ispod kapaka ima nekoliko zalijepljenih leća - točnije - 23 komada.

Liječnica ih je sastrugala, što se može vidjeti na šokantnoj snimci koju je objavila na Instagramu, te je kazala kako u svojoj 20-godišnjoj karijeri nije vidjela ništa slično.

‘Pacijentica je imala sreće što nije izgubila vid ili dobila infekciju‘, istaknula je oftalmologinja.

Jezivi video odmah je postao viralan, a optometristi iz Europe, Meksika i Južne Amerike koriste ga kako bi upozorili ljude da svake večeri izvade leće.

Mjesec dana nakon uklanjanja, pacijentici se vid vratio u normalu i osjeća se puno bolje.

Oftalmologinja je kazala kako ne zna kako je pacijentica uspjela zaboraviti izvaditi sve te leće, no da se to možda dogodilo zbog činjenice da leće nosi 30 godina.

‘Kod dugotrajnog nošenja leća, živčani završeci rožnice pojedinca postat će desenzibilizirani, što znači da žena nije tako intenzivno osjetila 23 leće‘, objasnila je.

Njezina je dob također mogla biti faktor, rekla je dr. Kurteeva, budući da stariji ljudi imaju mnogo dublji forniks - najmanje osjetljivo područje - pa su kontaktne leće tamo bile mjesecima, a da joj nisu smetale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:11