Milijuni ljudi svakodnevno ugrožavaju svoje zdravlje kuhanjem riže na pogrešan način - smatraju znanstvenici, a prenosi portal britanski Telegraph.
Naime, u sastavu zemljina tla, pa i onog na kojemu se uzgajaju razne žitarice i ostala hrana, nalaze se otrovi opasni po zdravlje ljudi. Razni industrijski pesticidi i toksini u tlu ostaju i po nekoliko desetljeća, a među njima i arsen, snažan otrov čija je, doduše minimalna koncentracija, ipak dopuštena u hrani koju konzumiramo.
Stručnjaci su dugo raspravljali o kojem je točno dopuštenom postotku riječ kad je u pitanju arsen, pa je prema posljednjim odredbama Europske Unije on sveden na minimum. Ipak, kronična izloženost toksinima povezuje se s nizom zdravstvenih problema poput smetnji u razvoju, bolesti srca, dijabetesa, pa i sve...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....