NOVA ŽRTVA

NAJTEŽA EPIDEMIJA DO SADA Umro prvi Europljanin zaražen smrtonosnim virusom ebole

Protective clothing and facilities are in place at the Royal Free Hospital in north London on August 6, 2014, in preparation for a patient testing positive for the Ebola virus. The specialised unit allows a team of doctors and nurses to provide care for anyone with the contagious condition. Despite it's high mortality level, Consultant Stephen Mepham advised against panic, stating that the chances of meeting an undiagnosed patient are virtually impossible with next to no chance of catching the virus without exposure to the sufferer's bodily fluids. AFP PHOTO/Leon Neal
 LEON NEAL/AFP / AFP
Španjolski svećenik Miguel Pajares (75) iz Liberije je prebačen u Madrid na liječenje 7. kolovoza

MADRID - Španjolski svećenik Miguel Pajares, prvi Europljanin zaražen virusom ebole koja je dosad odnijela više od 1000 ljudskih života u zapadnoj Africi, umro je u bolnici u Madridu, izvijestila je u utorak glasnogovornica španjolskog ministarstva zdravstva.

Pajares (75) je iz Liberije prebačen u Madrid na liječenje 7. kolovoza nakon što je ustanovljeno da je zaražen virusom ebole. Ondje je radio za nevladinu organizaciju.

Zajedno s Pajaresom u Madrid je prebačena i časna sestra Juliana Bohi, koja je zajedno sa svećenikom pomagala bolesnima u Liberiji, no kod nje je test na virus ebole bio negativan.

Danas je objavljeno kako je broj umrlih u najtežoj epidemiji ebole dosegnuo je 1.013 , nakon što su u tri dana, zaključno s 9. kolovozom, u tri zapadnoafričke države umrle još 52 osobe, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Najveći broj prijavljenih novih smrtnih slučajeva je u Liberiji, gdje je 29 osoba preminulo, a potom 17 žrtava u Sierra Leoneu te 6 u Gvineji.

Ukupan broj oboljelih od ebole porastao je na 1.848, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 05:22